19 martie: Ziua "Hai să Râdem"

 Celebrată an de an pe 19 martie, Ziua "Hai să Râdem" este o sărbătoare neoficială care ne încurajează râdem și să ne bucurăm de beneficiile râsului, chiar și pentru a contracara astenia de primavară. Pe lângă faptul că este contagios, se spune că râsul este cel mai bun medicament al oamenilor. Alături de aportul său pozitiv din punct de vedere al sănătății, acesta ne furnizează și alte, inclusiv social. 


Studile medicale au arătat că doar câteva momente de râs pot reduce tensiunea sanguină, pot crește răspunsul imunitar al organismului nostru și a ne echilibra pulsul. Vizionarea sau citirea a ceva umoristic înainte de a ne culca, ne ajută să dormim mai bine și mai mult.


Potrivit cercetărilor științifice, de la 10 la 15 minute de râs ne pot sprijini să "ardem" până la 50 de calorii, datorită punerii la treabă a mușchilor faciali și ai abdomenului!

             

19 martie: Ziua "Hai să Râdem"

Râsul ne poate micșora nivelul de cortizol, hormonul stresului. În același timp, când are loc dimineață, imediat după trezire, are aceleași efecte ca și cele ale unei cești de cafea.


Oamenii care râd des sunt văzuți drept fericiți și prietenoși. Drept rezultat, aceștia au mai mulți prieteni decât cei sobri, și sunt mai ușor acceptați în diverse grupuri sociale.


Dacă nu știai, află că există o știință a râsului și a modului în care ne influențează organismul. Se numește Gelotologie!


Pentru a sărbători acest eveniment din 19 martie, am putea să dăm frâu liber ilarității, făcându-i pe cei din jurul nostru să râdă chiar cu lacrimi, cu bancuri, glume, cât mai inedite, mai spontane!


18 martie: Ziua Momentelor Penibile

19 martie: Ziua "Hai să Râdem" 19 martie: Ziua "Hai să Râdem" Reviewed by Diana Popescu on martie 18, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.