Superstiții despre frunte

 În superstițiile chinezești se spune că oamenii cu o frunte înaltă și curbată au un mare potențial de a face avere. Cel dintâi munte al prosperității feței, fruntea semnifică dragonul celest.


Se pretinde că este important să ne menținem o frunte curată, fără cusururi și coșuri neplăcute la vedere. Alunițele nu ar trebui să ocupe centrul acesteia. Dacă cele negre sunt cu ghinion, cele roșii tind să fie norocoase.   


De asemeni, în tradițiile chinezești și Feng Shui, nu este indicat să ne acoperim vreodată fruntea cu păr, pentru a nu ne bloca norocul și a împiedică bogăția să se apropie de noi. Fruntea bărbaților este considerată a fi partea feței care atrage înțelepciunea, succesul și bafta. 


Superstiții despre frunte

În Filipine, pentru a scăpa de sughiț, oamenii își amplasează pe frunte o ață scurtă înmuiată în salivă.


Potrivit altei credințe ciudate, un câine care linge fruntea unui nou născut dă de veste că acesta va deveni un vindecător.


În Occident, conform unei profeții biblice, se crede că 666, numărul bestiei / diavolului, va fi purtat de toți oamenii pe frunte sau pe mână după ce Satana va pune stăpânire peste tot pământul. 


Totodată, se zice că numărul de cute sau increțituri de pe frunte prezice oricărui om câți copii va avea. 


Superstiții despre frunte la români


În Suceava și Bucovina se obișnuia ca atunci când auzeai tunând pentru întâia dată primăvara, să te bați cu o piatră (sau un fier) în frunte, astfel încât să scapi de durerile de cap în decursul anului. De altfel, tot la bucovineni, se recomandă ca durerile de cap să fie tratate cu frunze de curechiu puse pe frunte ori la ceafă. Aceștia aveau și credința că oamenii cu o frunte înaltă sunt foarte cuminți. 


În Bucovina există și superstiția că doi oameni care se lovesc, din greșeală, frunte în frunte, vor ține amândoi la botez același copil. 


În Transilvania, se spunea că un copil având o vână albastră pe frunte este predispus pericolelor de apă.


La ialomițeni, pentru ca un copil să fie apărat de deochi, se lua pământ de sub talpa mamei lui, cu care i se făcea un zbenghi pe frunte.


La Tecuci, se spunea că acei copii care au fruntea despicată vertical sunt foarte inteligenți.


În Dolj, copii cu un spârnel (adică, vârtej) în părul din frunte, erau sortiți să le moară devreme părinții. 


Superstiții despre gură

Superstiții despre frunte Superstiții despre frunte Reviewed by Diana Popescu on aprilie 07, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.