10 iunie: Ziua Pixului!

 În iunie 1943, frații  Laszlo and Gyorgy Biro audevenit posesorii patentului SUA nr. 2.390.636, patent al binecunoscutului, banalului pix, din zilele noastre. 


Inventatorii unguri au fost inspirați în crearea acestuia de mașinile tipografice profesionale cu cerneluri cu colorare rapidă, pixul lor (stilou cu vârf cu bilă / ball point pens) fiind la fel de remarcabil la vremea sa, ca și stiloul, cu rezervă de cerneală, apărut cu un secol mai înainte.     

  

10 iunie: Ziua Pixului!

Întrucât, în prezent, invenția ungurilor s-a preschimbat într-un produs esențial și utilizat pe scară largă în lume, scriitorul Douglas Adams și-a imaginat chiar și o planetă conținând toate pixurile pierdute în univers. Cu toate astea, la începuturi, erau obiecte de lux, disponibile numai pentru cei bogați.


Unele din cele mai scumpe pixuri din lume sunt confecționate prin design-uri migăloase, din metale prețioase precum aurul și argintul, multe dintre ele fiind întrebuințate la parafarea unor contracte importante, și  fiind dăruite, desigur, apoi, semnatarilor.


10 iunie: Ziua ceaiului rece


Să avem, așadar, grijă să nu uităm toate aceste aspecte despre pixuri ori de câte ori utilizăm unul, chiar dacă ni se pare că sunt foarte banale!


9 iunie: Ziua Internațională a Arhivelor

10 iunie: Ziua Pixului! 10 iunie: Ziua Pixului! Reviewed by Diana Popescu on iunie 09, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.