11 iunie: Ziua Vatei de Zahăr

 Astăzi, pe 11 iunie, celebrăm un deliciu foarte amuzant, care a fost și este pe primele locuri ale preferințelor copiilor. Vata de zahăr! Ah, se topește atât de repede în gură și e atât de gustoasă!


Pe măsură ce înaintăm în vârstă și ne confruntăm cu provocări tot mai mari în viață, este bine, uneori, să ne luăm un scurt răgaz pentru a ne închide ochii și a rememora clipe incitante ale copilăriei!    


11 iunie: Ziua Vatei de Zahăr

Și pe 11 iunie putem face acest lucru, pentru a ne readuce în minte vata de zahăr pe băț, achiziționată pe la bâlciuri, circuri și locuri de promenadă, care, spre disperarea părinților, ni se agăța, lipicioasă, de orice loc atins al corpului nostru, și nu numai!


Se spune că cea mai bună metodă de a o mânca este să extragem din ea cocoloașe mici, bine îndesate. Indiferent, însă, cum o degustăm, "lipișocenia" sa este o parte importantă a distracției! 


Vata de zahăr, cunoscută drept "cotton candy" (dulcele de bumbac) în SUA, India și Canada, sau "candy floss" (mătasea dulce) în Marea Britanie, Irlanda, Pakistan, Noua Zeelandă și Africa de Sud, este numită și "fairy floss" (mătasea zânelor) în Australia.


10 iunie: Ziua Pixului!


Această "vată" se obține prin centrifugarea zahărului într-un bol, a cărui încălzire "sparge" zahărul în cristale, transformându-l într-un fel de sirop, după care acesta se resolidifică rapid sub forma unor firișoare, culese, adunate, pe un bețișor, care ajung astfel să formeze un ghem asemănător unui imens fulg de zăpadă. 


11 iunie: Ziua porumbului fiert sau copt

11 iunie: Ziua Vatei de Zahăr 11 iunie: Ziua Vatei de Zahăr Reviewed by Diana Popescu on iunie 10, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.