6 iunie: Ziua Mondială a Dăunătorilor

 Marcată anual pe 6 iunie, Ziua Mondială a Dăunătorilor, numită uneori și Ziua Mondială a Conștientizării Dăunătorilor, a fost creată pentru a pune în lumină cum managementul insectelor și rozătoarelor dăunătoare poate ajuta la menținerea calității vieții atât pentru noi, cât și pentru cei îndrăgiți de noi. 


Se estimează că circa 900 de milioane de insecte pot aduce prejudicii sănătății umane. Ele se împart în mai multe categorii în funcție de tipurile corpurilor lor: gândaci, muște, molii și fluturi, precum și furnici, albine și viespi.  

                                

6 iunie: Ziua Mondială a Dăunătorilor

Oamenii încearcă să scape de astfel de o astfel de pacoste de mii de ani. Locuitorii peșterilor probabil că plesneau și ei țânțarii care se așezau pe pielea lor și foloseau focul pentru a ține departe lipitorile. 


Încă din anii 2.500 î.Hr. erau utilizați compuși sulfurosi pentru a menține sub control căpușele și insectele care le provocau necazuri semenilor noștri.


În anii 1.200 î.Hr., chinezii se foloseau de furnicile prădătoare împotriva unor dăunători precum gândacii și omizile. 


Una din primele companii de menținere sub control a dăunătorilor beneficiind de o mare publicitate a fost, în 1690, H. Tiffin and Son, din Londra. Această promova stârpirea gandacilor, a ploșnițelor prin folosirea de metode și substanțe chimice inventate de ea. Logoul său era "Distrugători de gândaci în slujba Reginei și a Familiei Regale."


Șobolanii, șoarecii sunt unele dintre dăunătoarele cel mai greu de ținut sub control. Tehnici aplicate în acest scop apelează de la substanțe chimice, extracturi de plante până la rugăciuni, incantații, câini terrier și muzică.


Ceremonia de inaugurare a Zilei Mondiale a Dăunătorilor a avut loc la hotelul Beijing, pe 6 iunie 2017.


Această zi a fost inițiată de Asociația Chinezească de Control al Dăunătorilor și consponsorizată de Federația Asociațiilor din Asia și Oceania ale Managerilor Dăunătorilor, Asociația Națională de Management a Dăunătorilor din SUA și Confederația Asociațiilor Managementului Dăunătorilor Europeană. 


5 iunie - Ziua Mondială a Mediului Înconjurător


Acest eveniment din 6 iunie ne îndeamnă să apelăm regulat pentru casa noastră la un profesionist în domeniul controlului dăunătorilor, înainte că aceștia să devină o mare. mare problemă!


6 iunie: Ziua grădinăritului ca exercițiu

6 iunie: Ziua Mondială a Dăunătorilor 6 iunie: Ziua Mondială a Dăunătorilor Reviewed by Diana Popescu on iunie 05, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.