1 august: Ziua Mondială a Cancerului Pulmonar

 Marcată anual pe 1 august, Ziua Mondială a Cancerului Pulmonar crează oportunitatea conștientizării despre cancerul plămânilor și prevenirea acestuia.


Cancerul pulmonar este una din cauzele principale ale morții pentru bolnavii de cancer. Din fericire, când este diagnosticat îndeajuns de devreme, rata de supraviețuire a celor afectați de această boală se mărește până la cinci sau mai mulți ani, cu aproape 56%. Oricum, prevenirea constitue un factor cheie de eliminare a acestui tip de cancer.     

                                     

1 august: Ziua Mondială a Cancerului Pulmonar

Se spune că un astfel de cancer poate afecta pe aproape oricine și, din această pricină, este important ca fiecare dintre noi să-și treacă în revistă, periodic, factorii de risc. Câțiva din acești factori majori îi reprezintă poluarea, fumatul, expunerea la fumul de țigară, precum și expunerea la substanțe chimice periculoase.


Unul dintre primii pași în protejarea sănătății noastre ar fi să discutăm pe această temă cu medicul nostru de familie, să ne revedem istoricul medical al familiei, să ne consultăm despre nivelurile noastre de risc în această privință cu un medic specialist. 


31 iulie: Ziua Conștientizării Instrumentelor Muzicale Neobișnuite


Câteva măsuri de prevenire ale cancerului pulmonar sunt screening-ul pentru acesta, renunțarea la fumat, evitarea expunerii la substanțe chimice generatoare de cancer, o dietă sănătoasă și un program regulat de exerciții fizice. 


Intemeietoarea Zilei Mondiale a Cancerului Pulmonar este Betsy Thomson, care a promovat acest eveniment prin a sa "Fundație a Supraviețuitorilor Cancerului Pulmonar."


1 august: Ziua Prietenei

1 august: Ziua Mondială a Cancerului Pulmonar 1 august: Ziua Mondială a Cancerului Pulmonar Reviewed by Diana Popescu on iulie 31, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.