7 iulie: Ziua Globală a Iertării

 Anual, pe 7 iulie, Ziua Globală a Iertării ne încurajează să iertăm, inclusiv ca parte a îngrijirii sănătății personale. 


Un studiu al Universității din Winsconsin a scos la iveală că oamenii care iartă suferă de mai puține afecțiuni ale sănătății. Pe de altă parte, persoanele cumva neiertătoare sunt afectate de mai multe boli specifice.      

                                                           

7 iulie: Ziua Globală a Iertării

Neacordarea iertării provoacă stres, care poate duce la simptome fizice, precum anxietate, tensiune sanguină înaltă și depresie, generarea de emoții negative și probleme legate cu mânia și frustrarea.


Iertarea unei greșeli, ofense, este autentică când include eliberarea de resentimente și furie.


Marianne Williamson, îndrumătoare spirituală americană, spunea: "Iertarea nu este întotdeauna ușoară. Câteodată, o simțim mai dureroasă decât rana făcută de cel care ne-a greșit. Și, totuși, nu există pace fără iertare."


Găsirea unei căi către iertare poate fi, uneori, o provocare. Ne pot fi de ajutor, în acest sens, discuțiile sincere cu cei din jurul nostru, punerea pe hârtie a simțămintelor noastre în scopul conștientizării lor, ba chiar și apelarea la un psiholog. Perspectivele diferite furnizate de alții ne sprijină să ne aflăm un drum către iertare. Purtarea poverii dureririi și resentimentului ne afectează mai mult decât iertarea.


Deși iertarea poate vindeca sufletește, și nu numai, nu conduce mereu către reconciliere. Cel care își cere iertare și cel care iartă nu pot repara întotdeauna conexiunea lor, însă iertarea le permite să aibă o viață mai pașnică, mai relaxată. 


6 iulie: Ziua Internațională a Sărutului


în 1994, în Victoria, Columbia Britanică, CECA (Christian Embassy of Christ's Ambassadors / Amabasada Creștină a Ambasadorilor lui Hristos) a fondat Ziua Națională a Iertării. Întrucât sărbătoarea a câștigat o mare popularitate, CECA a redenumit-o Ziua Globală a Iertării. O altă Zi a Iertării, din luna august, a fost întemeiată de Worldwide Forgiveness Alliance (Alianța Mondială a Iertării).


7 Iulie: Ziua Mondială a Ciocolatei

7 iulie: Ziua Globală a Iertării 7 iulie: Ziua Globală a Iertării Reviewed by Diana Popescu on iulie 06, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.