8 iulie: Ziua Coca Cola

 Ziua Coca Cola din 8 iulie este marcată an de an pe data nașterii inventatorului acestei băuturi și pentru a se celebra influența sa din societate. 


Coca Cola a fost inventată de John Pemberton, chimist și farmacist american, și veteran al Armatei Confederației Statelor din America. 


În aprilie 1865, a avut o rană de sabie la piept, în decursul bătăliei de la Columbus. A ajuns curând să fie dependent  de morfina utilizată pentru a-i alina durerile.   

                    

8 iulie: Ziua Coca Cola

În mai 1866, el a dezvoltat o versiune timpurie a băuturii sale devenite mai târziu Coca Cola, o versiune timpurie a acestei licori. În același an, căutând o cale de a se vindeca de dependența lui, a început să experimenteze cu calmante care ar fi putut servi ca alternative ale morfinei. 


Prima sa rețeta a fost "Dr. Toggles Compound of Globe Flower" (Compusul florii glob a doctorului Toggles), în care ingredientul activ era derivat din planta Celpahaeslus occidentalis, o plantă considerată toxică. A început experimente cu coca, creând, în cele din urmă, o altă rețetă cuprinzând extracte de nuci de kola și damiana, pe care a numit-o "Pemberton's French Wine Cola"  (Cola de vin franțuzesc Pemberton).


Potrivit lui Phil Mooney, istoric al Coca-Cola, băutura faimoasă în lume a lui Pemberton a fost creată în Columbus, Georgia, și purtată apoi la Atlanta. Din cauza îngrijorării publice legate de dependența de droguri, depresia și alcoolismul veteranilor de război, și neurastenie pentru doamnele puternice sudiste, "doctrinei" lui Pemberton i s-a făcut publicitate mai cu seamă pentru femei și al celor al căror serviciu le cauza "prostrație nervoasă".


În 1886, când Atlanta și districtul County au introdus legea prohibiției, Pemberton a trebuit să producă o alternativă nealcoolică a sale, "Cola de vin franțuzesc".  El s-a bazat, în acest sens, pe farmaceutul Willis E. Vanable pentru a o testa și a o experimenta.


7 iulie: Ziua Globală a Iertării


A amestecat din greșeală sirop pe baza de apă carbohidrata când a încercat să facă un nou produs. Pemberton s-a decis să să vândă acest preparat ca o băutură de izvor mai curând decât ca o doctorie. Frank Mason Robinson a avut ideea numelui "Coca Cola", ca efect al aliterației dintre cele două cuvinte. Deși numele se referea la două ingrediente principale, din cauza controversei despre conținutul său de cocaină, mai târziu, compania Coca-Cola a spus că denumirea a fost "semnificativă, dar fantezistă". 


8 iulie: Ziua afinelor

8 iulie: Ziua Coca Cola 8 iulie: Ziua Coca Cola Reviewed by Diana Popescu on iulie 07, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.