16 august: Ziua Supravegherii (Video)

 În fiecare an, pe 16 august, este marcată Ziua Supravegherii, una dedicată camerelor video de supraveghere care ajută la menținerea siguranței prin filmarea și înregistrarea unor diverse fărădelegi, de la tâlhării, la atacuri și vandalism, permițând astfel poliției să prindă răufăcătorii mai repede și mai ușor.


Cu toate astea, mulți oameni nu se simt confortabil cu faptul că acțiunile lor sunt monitorizate în continuu (la noi, le amintește de Securitatea rău famată), unii dintre ei acuzând că supravegherea lor cu camereo video ar reprezenta, de fapt, o invazie orwelliană a intimitățîi lor.


Primele camere de supraveghere au fost create de inginerul german Walter Btuch și au fost instalate la Siemens AG în Germania, pentru observarea lansărilor rachetelor V2. În SUA, primul sistem comerical de televiziune în circuit închis, Vericon, a devenit disponibil în 1949.    


16 august: Ziua Supravegherii (Video)

Sistemele de supraveghere video timpurii au necesitat o monotorizare umană constantă, deoarece nu aveau posibilitatea să înregistreze și stocheze informațiile. În anii 1970, a apărut tehnologia VCR, care a permis înregistrarea și ștergerea informațiilor, determinând ca supravegherea video să fie mai practică și tot mai răspândită.


Olean, New York, a fost primul oraș din SUA care a instalat camere video de-a lungul străzilor principale de afaceri pentru a lupta împotriva criminalitățîi, în 1968. În 1998, erau în funcțiune, în New York, peste 3.000 de sisteme CCTV. 


În zilele noastre, camerele de supraveghere sunt întrebuințate și în monitorizarea traficului auto, pentru siguranța transportului, controlului mărfurilor, precum și pentru siguranța caselor și școlilor. 


15 august: Ziua Acadiană


Se estimează că Londra are circa 500.000 de camere video, în toată Marea Britanie numărul fiind de 4.200.000.


Cu ocazia Zilei Supravegherii din 16 august, unele persoane își permit să se distreze nițel făcând cu mâna către camerele video din preajma lor. Acest lucru îi amuză, probabil, și pe cei care privesc înregistrările de pe aceste camere!


Numele sărbătorii din 16 august a fost schimbat în 2016 din "Ziua fă cu mâna spre camerele de supraveghere" în "Ziua Supravegherii."


16 august: Ziua Rollercoaster / Montagne Russe

16 august: Ziua Supravegherii (Video)  16 august: Ziua Supravegherii (Video) Reviewed by Diana Popescu on august 15, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.