21 august: Ziua Internațională a Amintirii și Omagierii Victimelor Terorismului

 An de an, pe 21 august, Ziua Internațională a Amintirii și Omagierii Victimelor Terorismului onorează viețile omenești schimbate pentru totdeauna de terorism. Persoanele afectate de acest flagel se simt frecvent neglijate sau uitate după ce urmările nefaste ale atacurilor teroriste se disipează din mintea celorlalți oameni, dispar din actualitate. 


Aceste victime se străduiesc să-și facă auzite vocile și pretindă, cu îndreptățire, respectarea drepturilor lor. 


Multe dintre ele au nevoie de ajutor fizic și psihologic. Unele au trecut prin tragedia de a-și pierde oamenii îndrăgiți. Adeseori, victimele atacurilor teroriste nu au la dispoziție mijloacele pentru o recuperare totală.        

                                      

21 august: Ziua Internațională a Amintirii și Omagierii Victimelor Terorismului

Numeroase acțiuni teroriste au motive politice, ideologice sau religioase. Unii dintre cei care le comit se consideră la rândul lor, victime, ale injustiției sociale. De asemeni, ei pot fi stăpâniți de mânie, ură, alienare, fanatism. Indiferent de motivațiile atacurilor teroriste, numeroși oameni inocenți au de suferit din cauza lor. 


20 august: Ziua Internațională a Transportatorilor Medicali


În 2017, Adunarea Generală a ONU a desemnat 21 august ca Ziua Internațională a Amintirii și Omagierii Victimelor Terorismului. În acel an, aproape 75% din morțile omenești asociate cu terorismul s-au petrecut în numai cinci țări: Afganistan, Irak, Nigeria, Somalia și Siria.


21 august: Ziua poeților

21 august: Ziua Internațională a Amintirii și Omagierii Victimelor Terorismului 21 august: Ziua Internațională a Amintirii și Omagierii Victimelor Terorismului Reviewed by Diana Popescu on august 20, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.