9 august: Ziua Pepenului Galben

 În fiecare an, pe 9 august, este celebrată Ziua Pepenului Galben, una care ne îndeamnă să ne înfruptăm din fructul delicios al plantei Cucumis melo, plin de beneficii pentru sănătate, din familia Curcubitaceae.


Pepenii galbeni provin din Africa sau din văile fierbinți ale Asiei de Sud-Vest, în special din Iran și India, de unde au început să apară treptat în Europa către finele imperiului roman occidental. Potrivit unor descoperi relativ recente ale unor semințe de pepene galben datând dintre anii 1350 și 1120 î.Hr., acești pepeni ar fi fost aduși mai întâi în Europa de civilizația nuragică din Sardinia în decursul Epocii de Bronz.          

                                                      

9 august: Ziua Pepenului Galben

Ziua Pepenului Galben a fost creată în Turkmenistan, de către primul președinte al acestei țări, Saparmurat Niyazov. El i-a dat pepenului galben numele său preferat, "Turkembashi", adică "liderul turkmenilor". Într-un discurs lăudând fertilitatea solului țării sale și hărnicia fermierilor acesteia, el a ridicat în slăvi pepenele turkmen ca având gustul paradisului!


În prezent, Ziua Pepenului Galben este sărbătorită în numeroase locuri din toată lumea.


8 august: Ziua Fericirea se Întâmplă


"Prietenii sunt precum pepenii galbeni. Să vă mai spun de ce? Pentru a găsi unul bun, trebuie să încerci o sută!"


Claude Mermet


9 august: Ziua internațională a indigenilor

9 august: Ziua Pepenului Galben 9 august: Ziua Pepenului Galben Reviewed by Diana Popescu on august 08, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.