7 septembrie: Ziua Mondială a Epidemiologiei de Teren

 Pe 7 septembrie 2021, comunitatea globală de îngrijire a sănătății celebrează prima Zi Mondială a Epidemiologiei de Teren, un eveniment ce avea loc anual pe această dată. Această zi reprezintă o mișcare globală de recunoaștere a pericolului epidemiilor și a crește conștientizarea despre rolul acestora astfel încât să se asigure protejarea sănătății populației și progresul în siguranța sănătății umane.


De asemeni, Ziua Mondială a Epidemiologiei de Teren pledează pentru investiții mai mari în instruirea, cercetarea și profesionalismul ținând de epidemiologia de teren.

     

7 septembrie: Ziua Mondială a Epidemiologiei de Teren

În vreme ce, în ultima vreme, lumea a luptat împotriva COVID-19, munca epidemiologiștilor de teren a devenit de o vizibilitate fără precedent. Oricum, această vizibilitate nu a adus întotdeauna la o mai bună înțelegere importanței muncii acestora, și nici la întărirea unui sprijin mărit necesar pentru sistemele publice de sănătate de pe tot globul în scopul detectării mai eficiente a focarelor acestei pandemii.


6 septembrie: Ziua de Lupta Împotriva Tergiversării


Celebrarea din 7 septembrie este organizată de Tephinet (o rețea globală de organizare a programelor de epidemiologiei de teren), iar data de 7 septembrie a fost aleasă întrucât, în această zi, în 1854, John Snow  și-a prezentat descoperirea despre faimoasa în prezent investigare a holerei de pe Broad Street, din Soho, Londra, prezentată oficialilor locali, care i-au determinat să între în acțiune și să înlăture mânerul unei pompe de apă. 


John Snow a fost un medic și lider în dezvoltarea anasteziei și igieniei medicale, considerat ca unul dintre fondatorii epidemiologiei moderne.


7 septembrie: Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre

7 septembrie: Ziua Mondială a Epidemiologiei de Teren 7 septembrie: Ziua Mondială a Epidemiologiei de Teren Reviewed by Diana Popescu on septembrie 06, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.