Emma Răducanu: Părinți, origine și performanțe

 Câștigătoare a finalei US Open 2021, Emma Răducanu făcut vâlvă în toată lumea, inclusiv în România (având în vedere că tatăl ei este român), doborând numeroase recorduri, inclusiv cel al primului jucător, indiferent de gen, care s-a impus într-un turneu de Grand Slam în Era Open venind din calificări.


Răducanu a devenit a patra adolescentă britanică care a ajuns în runda 16 la Wimbledon, în Era Open, la vârsta de 18 ani și 239 de zile, fiind cea mai tânără britanică care a realizat acest lucru. 


Apoi, a jucat în WTA, la Viking Open Nottingham, ca "wildcard" (o oportunitate de a se intra în competiții sportive fără a lua parte în meciuri de calificare sau a fi clasificat la un anumit nivel), pierzând în fața compatrioatei sale, Harriet Dart, în prima rundă, cu 6-3, 6-4.      


Emma Raducanu si parintii ei

"Cinstit, am vrut să dau tot ce este mai bun din asta (wildcart), să încerc să arăt că am meritat asta," a spus atunci Emma Răducanu.


Emma Răducanu s-a născut în Canada. Tatăl ei, Ion, este român, iar mama sa, Renee, este chineză. Familia s-a mutat în Londra, când Emma avea doi ani. Părinții ei lucrează în domeniul finanțelor. 


Ea vine în România de câteva ori pe an pentru a-și vizită bunica (mamaia) din partea tatălui, din București. 


Emma menționa, "Ah, mama mea mi-a insuflat mereu o mulțime de disciplină, respect față de alți oameni. Cred că părinții mei m-au îmboldit întotdeauna. Ei au așteptări înalte de la mine. M-am străduit mereu să le îndeplinesc."


Emma Răducanu spune că nu este o coincidență că are doi idoli din țările cu care este asociată: românca Simona Halepa și chinezoaica Li Na. 


"Cred că amândouă m-au ajutat în mod clar din punct de vedere mental. Amândouă provin din țări cu o muncă foarte grea."


Tenisul de câmp în citate, aforisme, maxime

Emma Răducanu: Părinți, origine și performanțe Emma Răducanu: Părinți, origine și performanțe Reviewed by Diana Popescu on septembrie 12, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.