13 septembrie: Ziua Arahidei (Alunei de Pământ)

 Pe 13 septembrie, Ziua Arahidei (Alunei de Pământ) aduce un omagiu acestei semințe, numită și alună americană, a unei plante (Arachis hypogaea - L.) originare din America de Sud, care este, de fapt, o legumă, și nu un fel de alună, ce crește în pământ, asemeni cartofilor.


Întrucât sunt semințe comestibile, formate într-o teacă, arahidele aparțin familiei Leguminosae, alături de mazăre și fasole.     

                                        

13 septembrie: Ziua Arahidei (Alunei de Pământ)

Arahidele au aproape zero colesterol și furnizează un uimitor procent, de 8% proteine, pe uncie (28,3 grame). Acestea sunt numai două din motivele pentru care au căpătat popularitate ca ingredient, gustare și supermâncare!


Alunele de pământ au și un conținut înalt de antioxidanți. Nu sunt bogate numai în vitaminele E și B6, ci și în minerale precum magneziul, fierul și zincul. Studiile au arătat că atunci când sunt combinate cu alte alimente îmbelșugate în nutrienți, aceste legume formidabile ne ajută, de asemeni, să absorbim mai bine nutrienții.


 Un timp îndelungat, animalele de fermă au avut beneficii semnificative de la astfel de nutrienți. Până la punerea în aplicare a unor metode moderne de plantare și recoltare, arahidele necesitau o mare muncă, adeseori riscantă, pentru fermieri. Treptat, popularitatea lor a crescut și, la fel și abundența lor, grație progreselor din tehnologia agricolă. 


12 septembrie: Ziua Jocurilor Video


În SUA, după dezastrul creat de gândacul Anthonomus grandis  în plantațiile de bumbac sudice din anii 1920, doctorul George Washington Carver le-a sugerat fermierilor să își  diversifice culturile apelând alunul de pământ, ceea ce le-a facilitat o dezvoltare economică de excepție. 


13 septembrie: Ziua gândirii pozitive

13 septembrie: Ziua Arahidei (Alunei de Pământ) 13 septembrie: Ziua Arahidei (Alunei de Pământ) Reviewed by Diana Popescu on septembrie 12, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.