Povestea celor trei pești: Poveste cu tâlc din Panciatantra

 O poveste cu tâlc din Panciatantra care ne îndrumă să fim mereu deschiși către schimbare și să ne adaptăm cât mai repede unor noi conjuncturi atunci când ne simțim în pericol. 


Într-o baltă, își aveau sălaș odinioară trei pești care erau foarte buni prieteni. Unul era extrem de isteț, un altul știa mereu cum să scape de belele, iar al treilea era de neclintit în opiniile sale și ura schimbările.      

                                      

Povestea celor trei pești: Poveste cu tâlc din Panciatantra

Cel dintâi peste a auzit, la un moment dat, un pescar spunând că va veni a doua zi pentru a-și arunca plasele în baltă. Dându-și seama de pericol, și-a avertizat amicii, zicandu-le că ar fi bine să se mute într-un alt loc. 


Al doilea a declarat, "Voi rămâne aici și voi găsi un mijloc de scăpare dacă se va întâmpla să fiu prins". Al treilea a spus, "Nu vreau să mă mut de aici. Voi rămâne aici și, dacă va fi să fiu prins, voi fi, asta va fi".


Primul pește nu a mai stat pe gânduri și s-a dus, cine știe prin ce mijloace, într-o altă baltă. 


A doua zi, pecarul a sosit la baltă și i-a prins pe ceilalți doi pești. Cel de-al doilea și-a găsit un mod viclean de scăpare prefăcându-se că este mort. Cel de-al treilea a murit, și a ajuns să fie băgat într-o saramură!


Broasca țestoasă și gâștele: Poveste cu tâlc din Panciatantra

Povestea celor trei pești: Poveste cu tâlc din Panciatantra Povestea celor trei pești: Poveste cu tâlc din Panciatantra Reviewed by Diana Popescu on septembrie 12, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.