19 octombrie: Ziua Internațională a Ginului Tonic

 Anual, pe 13 octombrie, Ziua Internațională a Ginului Tonic este dedicată uneia din cele mai vestite băuturi din lume, un cocktail care necesită numai câteva clipe pentru a fi creat.


Populară în special în Marea Britanie, această băutură a fost inventată  în India, când aceasta era sub stăpânirea Companiei Britanice a Indiei de Est. Doctorul scoțian George Cleghorn a utilizat pe atunci chinina pentru a trata malaria din India. O componentă ce dă o aromă aparte apei tonice, chinina are un gust amar, ameliorat, eventual, cu zahăr, lămâie verde (lime) și gin într-o măsură mai mare.  

         

19 octombrie: Ziua Internațională a Ginului Tonic

Winston Churchill spunea, "Ginul cu apă tonică le-a salvat mai multor englezi viețile și mințile decât toți doctorii din imperiu."


În fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Ginului Tonic, are loc o petrecere virtuală, în care participanții sunt încurajați să posteze o fotografie a acestui cocktail preparat de ei. În ultimii ani, s-au raliat la acest eveniment fani din peste 22 de țări. De asemeni, pe 19 octombrie, unele baruri și magazine de băuturi de pe tot globul au oferte speciale de gin tonic pentru clienții lor. 


Putem încerca în această zi o rețetă cât se poate de simplă de gin tonic:


Ingrediente: 4 cuburi de gheață, 30 de mililitri de gin, 60 de mililitri de apă tonică, o linguriță de suc de lime, un sfert de lime.


18 octombrie: Ziua Internațională a Colanților


După punerea cuburilor de gheață într-un pahar, se toarnă peste ele ginul, apa tonică și sucul de lime. Se amestecă bine și apoi se garnisește paharul cu sfertul de lămâie verde. 


Ziua Internațională a Ginului Tonic a fost întemeiată în 2010 de familia și prietenii lui Mary Edith Keyburn, în onoarea acesteia. Ea și-a dat duhul pe 19 octombrie 2010, la vârsta de 95 de ani, cu gin tonic alături de dânsa. Băutură preferată a lui Mary Edith Keyburn a fost strecurată în camera ei de spital într-o sticlă de apă și servită într-o ceașcă de ceai!


19 octombrie: Ziua "Evaluează-ți Viața"

19 octombrie: Ziua Internațională a Ginului Tonic 19 octombrie: Ziua Internațională a Ginului Tonic Reviewed by Diana Popescu on octombrie 18, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.