23 octombrie: Ziua iPod-ului

 În anul 2001, industria dispozitivelor electronice portabile era în plin avânt, iar player-ul CD era cel mai îndrăgit echipament muzical personal din întreaga lume. Nu se anticipa prin aproape nimic că universul muzical era pe cale să se zguduie din temelii de o companie de computere aparent mediocră, cenușie, care urma să schimbe totul!


S-a făcut astfel intrarea pe piață a iPod-ului, un dispozitiv compact și durabil, capabil să înglobeze întregile conținuturi din toate colecțiile de CD-uri ale celor mai mulți oameni.


23 octombrie: Ziua iPod-ului


Cu prețul inițial de 399 de dolari SUA, a fost adoptat cu repeziciune de entuziaști ai muzicii, dornici să își adune melodiile preferate într-un singur loc. Pentru prima oară a fost posibil să avem la dispoziție orice cântec dorit, prin simpla apăsare a unui buton. Printr-o lovitură de maestru, iTunes a fost lansat în același an, iar industria muzicală nu a așteptat prea mult pentru a apela la oportunitatea de a furniza cântece selecționate rapid, în ultimele clipe, unul după celălalt. 


Grație acestui puternic instrument, iPod-ul era setat să schimbe lumea. Istoria a arătat că așteptările lui Apple au fost îndeplinite și chiar depășite. 


Ziua iPod-ului din 23 octombrie celebrează evenimentele descrise mai sus și reprezintă o recunoaștere a meritelor lui Steve Jobs și a companiei pe care a ajutat-o să se înalțe la un de un prestigiu maxim în industria internațională de electronice. 


22 octombrie: Ziua Internațională de Conștientizare a Bâlbâielii


Există, totuși, o problemă apropo de meritele lui Steve Jobs și ale firmei sale. Conform Wikipedia, "În anul 2008, Apple a recunoscut că la baza popularului iPod stă tehnologia pusă la punct de inventatorul britanic Kane Kramer, 52 de ani, care a creat un prototip la vârsta de 23 ani. Compania Apple a fost forțată să admită faptul că britanicul este părintele lui iPod, după ce a fost dată în judecată de firma Burst, care susținea că deține patentul pentru tehnologia playerului muzical. Dispozitivul inventat acum 30 de ani de britanic, numit IXI, putea stoca numai 3,5 minute de muzică pe un cip. Schițele sale arătau un player de dimensiunile unui card de credit, cu un ecran rectangular și cu un meniu central, foarte asemănător cu cel de la iPod."


23 octombrie: Ziua Molului

23 octombrie: Ziua iPod-ului 23 octombrie: Ziua iPod-ului Reviewed by Diana Popescu on octombrie 22, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.