9 octombrie: Ziua Internațională a Berii și Pizzei

 Deși fiecare din acestea două are propria sa sărbătoare, Ziua Internațională a Berii și Pizzei din 9 octombrie celebrează,  an de an, combinația dintre ele, dintre una dintre cea mai populară mâncare și una din cea mai populară băutură de pe planeta noastră. 


Atât berea, cât și pizza ne sunt oferite într-o varietate nenumarată și sunt, ambele, apreciate în numeroase regiuni din intreagă lume.   

                              

9 octombrie: Ziua Internațională a Berii și Pizzei

Se crede că berea este cea mai veche băutură alcoolică de pe pământ, cu o istorie ce poate fi trasată începând cu Egiptul antic.


În zilele noastre, este văzută ca mai mult decât ceva de astâmpărare a setei, fiind înzestrată, totodată, ca o sursă majoră de proteine, calorii, minerale și alte aporturi alimentare de care avem nevoie de-a lungul unei întregi zile. Desigur, atunci când nu este consumată în exces! Cea mai tare bere din lume are un conținut de 67,5% alcool!


8 octombrie: Ziua Mondială a Somonului


Pizza își are originile în Italia, prin anul 997 d.Hr. Prima, autentică pizza, a fost vestita margherita, cu un trio de toping-uri apreciate pe tot globul: parmezan, oregano și tomate. 


Putem celebra ziua de 9 octombrie degustând, cu moderație, atat pizza, cat si bere, incercând sa ne delectam cu tipuri nemaiîncercate ale amândorura!


9 octombrie: Ziua Mondială a Poștei

9 octombrie: Ziua Internațională a Berii și Pizzei 9 octombrie: Ziua Internațională a Berii și Pizzei Reviewed by Diana Popescu on octombrie 08, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.