12 ianuarie: Ziua Sărută pe Cineva Roșcat

 Ziua Sărută pe Cineva Roșcat (nu neapărat pe buze, ci și pe obraz) din 12 ianuarie ne oferă anual oportunitatea de a ne arată dragostea, afecțiunea pentru o persoană cu părul roșu din viața noastră. Mulți oameni, mai ales femei, apelează în zilele noastre la vopsea pentru a avea un astfel de păr, având în vedere că roșcații naturali reprezintă numai 2% din populația lumii.  

                                   

12 ianuarie: Ziua Sărută pe Cineva Roșcat

Există credința că, pe glob, părul roșu este caracteristic doar irlandezilor, britanicilor, europenilor, dar nu este deloc așa. Mărturii străvechi și descoperiri arheologice indică faptul că roșcații au apărut și în Grecia și Asia! În prezent, această trăsătură este prevalentă în Europa de Nord-Vest.


Repere din istoria Zilei Sărută pe Cineva Roșcat


- Anii 2.000 - 1.500 î.Hr.: Părul roșu începe să se răspandeasc ăspre Balcani și Europa Centrală și Occidentală, care devin zone consacrate istoric de origine ale roșcaților. 


- 2005: Ziua Roșcaților debutează că sărbătoare în Olanda, într-un festival de vara care celebrează frumusețea părului roșu.


- 2009: Ziua Sărută pe Cineva Roșcat este fondată de Derek Forgie pentru a contracara "Kick a Ginger Day" (Ziua Lovește pe Cineva Roșcat), care  are loc anual în noiembrie.


-2010: Superstarul Rihanna își îndrumă stilista părului să i-l vopsească în "Roșul Rihanna"!


Lucruri interesante despre roșcați


- Roșcații nu încărunțesc! Părul roșu își menține pigmentul o vreme mai îndelungată decât în cazul altor culori. Când pigmentul pornește să dispară, părul devine de un alb-argintiu, și nu cărunțiu !


11 ianuarie: Ziua Învață-ți Numele în Codul Morse


- Oamenii roșcați sunt foarte rari în comparație cu cei blonzi ori bruneți, întrucât gena care le determină culoarea părului are nevoie, pentru a se dezvolta, ca ambii părinți să fie roșcați!


- Roșcații au inspirat magnifice opere de artă! Pot fi văzuți în lucrări precum "Nașterea lui Venus" a lui Sandro Botticeli, "Femeia din mare" a lui Edvard Munch, "Sărut material" a lui Mary Cassat și "Danae" a lui Gustav Klimt. 


Părul roșcat în superstiții și prejudecăți

12 ianuarie: Ziua Sărută pe Cineva Roșcat 12 ianuarie: Ziua Sărută pe Cineva Roșcat Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 11, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.