28 ianuarie: Ziua Lego

 "Pietrele", "cărămizile" multicolore din plastic cunoscute drept Lego incită și pun la treabă copii și adulții de aproape 100 de ani. Lego este folosit pentru a crea jucării cum ar fi clădiri, vehicule, creaturi, orice poate fi imaginat, iar toate acestea pot fi demontate și montate din nou ori de câte ori ne dorim. Ziua Lego din 28 ianuarie celebrează, anual, aceste incredibile și creative creații.


Repere din istoria Zilei Lego


- 1932: Kirk Christiansen, un tâmplar din Billund, Danemarca, fondează compania Lego de fabricare de jucării din lemn.


- 1949: Grupul Lego începe producerea de "cărămizi" celebre în prezent, utilizând o mașină de injecție în matrițe recent cumpărată.        

               

28 ianuarie: Ziua Lego

- 1958: Este lansat sistemul unic de cuplare între ele al cărămizilor din plastic, în care micii cilindrii de deasupra unei cărămizi se conectează cu tuburile goale de dedesuptul alteia. 


- 2017: Brand Finance, un grup de consultanță în afaceri, anunță că Lego a depășit Google, Nike, Ferrari și Visa în topul cifrei de afaceri. 


Lucruri interesante despre Lego


- În alegerea numelui companiei, Kirk Christiansen a combinat cuvintele daneze "leg" și "godt", obținând Lego, cu semnificația de "joacă bine". 


- Două piese de Lego cu opt tubulete pot fi combinate în 24 de moduri diferite. Numărul crește exponențial odată cu adăugarea altor cărămizi. Cu numai 6 de astfel de cărămizi pot fi create 900 de milioane de combinații unice!


27 ianuarie: Ziua Mondială de Rememorare a Holocaustului 


- Lego fabrică anual 400 de milioane de anvelope pentru diferitele sale vehicule minuscule, depășind de departe orice fabricant de cauciucuri reale.


- Britanicul James May a construit o casă cu 3,3 de milioane de cărămizi Lego. Aceasta conținea o toaletă funcțională, un duș și un pat!


- Matrițele de injectare folosite pentru crearea Lego au o toleranță de mai puțin de 2 micrometri, ceea ce înseamnă că piesele de Lego de astăzi se potrivesc perfect cu cele de acum 60 de ani.


- Cărămizile Lego se produc în 12 culori, cele preponderente fiind galbene, albe, albastre, roșii și negre. 


28 ianuarie: Ziua Informațiilor Private

28 ianuarie: Ziua Lego 28 ianuarie: Ziua Lego Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 27, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.