5 ianuarie: Ziua Keto

 Pe 5 ianuarie, Ziua Keto ne reamintește anual că dietele ketogenice îi ajută pe oameni să-și elimine carbohidrații din hrana lor zilnic ăpână într-o măsură în care corpurile lor încep să consume grăsime (în loc de carbohidrați) drept "combustibil". Pe de altă parte, în acest fel, bolnavii de epilepsie sunt sprijiniți să evite atacurile și se mărește funcția cognitivă a creierului uman. 


Cei care vor să înceapă keto trebuie să fie conștienți de efectele sale secundare, numite "gripa keto". Cu toate acestea, există multe surse de încredere online, pe internet, despre keto și, în plus, la el au aderat multe celebrități precum Kardashian și Halle Berry.            

               

5 ianuarie: Ziua Keto

Dieta ketogenica ca o strategie modernă de ameliorare a sănătății, a debutat în anii 1920, ca un tratament pentru epilepsie, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Mai târziu, odată cu introducerea unor medicamente cu efecte anticonvulsive, eficiente pentru atacuri de epilepsie, keto a ieșit din favorurile comunității medicale. Oricum, unii medici recomandă pe mai departe regimul de 4:1 de grăsimi față de proteine și reducerea consumului de grâne, zaharuri și fructe cu conținut bogat de carbohidrați, în locul medicamentelor.


În fine, în 1994, producătorul de la Hollywood Jim Abrahams, care avea un fiu a cărui epilepsie era controlată de dieta keto, a întemeiat Fundația Charlie pentru Terapii Ketogenice. Acest lucru a dus la popularizarea keto în mass-media. Puțin după aceea, fundația a publicat un studiu impresionant despre ketogenie, care a stârnit un interes internațional crescând!


Istoria kato își are originea în Grecia antică, în care, lucrarea "Hippocratic Corpus", scrisă de medici, menționa că epilepsia nu era supranaturală, așa cum se credea, ci o boală biologică care putea fi tratată printr-un regim sever.


În tratamentele și studiile de caz din secolul al XX-lea, neurologii au descoperit că o dietă lipsită de amidon și zahăr putea da aceleași rezultate ca și regimul de post total, iar acestea, precum și experimentele, au condus către versiunea actuală a lui keto, impulsionată și de preocuparea crescândă a oamenilor de a scădea în greutate.


În prezent, beneficiile pentru sănătate ale keto au dus la aplicarea acestei metode în tratamentul Alzheimer, Parkinson, al insomniei și altor afecțiuni.


4 ianuarie: Ziua Mondială a Hipnotismului


Ziua Keto a fost fondată, pe 5 ianuarie 2019 de Vitamine Shoppe, în scopul educării și conștientizării despre dieta keto și a accentuării avantajelor acesteia.


Precizări despre Keto


- Ce se întâmplă când îți reiei consumul de carbohidrați încercând să-ți "înșeli" dieta keto? Zahărul din sânge se va ridica, producând o abundență de energie "rapidă" și determinând organismul să revină la glucoză ca sursă de combustibil. Producția de keroteni se va stopa.


- Se recomandă ca dietă Keto să fie menținută cel puțin 6 săptămâni. Dacă te simți epuizat în această perioadă ori ajungi să nu mai suporți să mănânci hrana sa specifică, probabil că dieta asta nu ți se potrivește. Dacă, în schimb, te simți energizat, după ce simptomele gripei keto dispar, ți se dă de înțeles că ai succes în această privință.


- Recâștigarea greutății corporale inițiale după această dietă poate fi înfricoșătoare după reintroducerea de carbohidrați în alimentația ta, dar hrănirea cu grăsimi sănătoase și proteine slabe poate permite continuarea scăderii greutății. 


5 ianuarie: Ziua Păsării

5 ianuarie: Ziua Keto 5 ianuarie: Ziua Keto Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 04, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.