19 martie: Ziua Sfântului Iosif

 An de an, pe 19 martie, este marcată Ziua Sfântului Iosif, tatăl vitreg sau turorele lui Iisus Hristos, venerat de biserica catolică ca sfânt patron al lucrătorilor. 


Luteranii celebrează această zi și, ca admirare a lucrării sale, amenajează în casele lor altare cu hrană, ce poate fi mâncată de oricine dorește să-și potolească foamea. Ziua este cunoscută și ca Solemnitatea Sfântului Iosif și este sărbătorită tradițional de creștini din toată lumea în diferite feluri.     

             

19 aprilie: Ziua Sfântului Iosif

Potrivit credinței creștine, Sfântul Iosif a fost un bărbat din Nazaret din secolul I,care s-a căsătorit cu Fecioara Maria după nașterea lui Hristos. Este onorat de biserica drept partenerul de o viață al Maicii Domnului, care a rămas castă, virgină până la moartea sa, ce a avut loc în prezența lui Iisus și a Mariei. 


Contextul Sfântului Iosif ca tutore legal al lui Iisus Hristos este prezentat în Evanghelia lui Luca și în cea a lui Matei, care-l descriu ca un descendent al lui David. Biserica catolică și Papa Pius al IX-lea l-au declarat pe Iosif ca sfânt patron și protector al bisericii catolice. 


Modul tradițional de celebrare a acestui eveniment constă în purtarea de haine roșii, dăruirea de hrană celor aflați la nevoie și respectarea postului specific dinaintea Paștelui. 


18 martie: Ziua Biodieselului


Întrucât Sfântul Iosif a fost tatăl lui Iisus, viața sa este considerată ca un exemplu despre cum un tată ar trebui să fie și să se comporte. Din acest motiv, unele culturi au desemnat 19 martie ca Ziua Tatălui, prin onorarea Sfântului Iosif și a tuturor taților. 


Lucruri demne de știut despre Sfântul Iosif


- Sfântul Iosif este sfântul patron al Bisericii Universale, al familiilor, părinților viitori, în așteptarea unui copil. 


- La aniversarea a 150 de ani de la numirea Sfântului Iosif ca patron al Bisericii Universale, Papa Francisc a declarat acel an ca Anul Sfântului Iosif. 


- În cele mai multe picturi înfățișându-l pe Sfântul Iosif, acestuia i se alătură Iisus și Sfânta Maria, el fiind reprezentat ca un om vârstnic, cu părul cărunt. 


19 martie: Ziua "Hai să Râdem"

19 martie: Ziua Sfântului Iosif 19 martie: Ziua Sfântului Iosif Reviewed by Diana Popescu on martie 18, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.