Profilul psihologic al lui Putin: Psihopat, sociopat și narcisist

 Analizele multor specialiști despre profilul psihologic al lui Vladimir Putin conduc către aceleași concluzii, și anume că este, printre altele, psihopat, sociopat și narcisist. Astfel de analize au fost efectuate anterior, dar și posterior crimele de război pe care Rusia le-a comis în agresiunea sa în Ucraina. 


Se pare că Vladimir Putin este stăpânit de așa-zisa "Triadă Întunecată". În urmă cercetării discursurilor, interviurilor, retoricii sale, s-a dovedit că acesta este guvernat de un nivel înalt de a prelua controlul, ceea ce este cunoscut, în general, drept sociopatie ori psihopatie. Natura lui psihopatică manifestată nu este un termen clinic ci, mai curând, unul "umbrelă", utilizat pentru a indica anumite trăsături ale personalității.   

                                                    

Profilul psihologic al lui Putin: Psihopat, sociopat și narcisist

Triada Întunecată include trei caracteristici:


- Psihopatia: "Ucigașul" care vrea să controleze totul din jurul său, ca aparținându-i lui însuși. 


- Narcisismul întunecat: Cineva care se vede pe el însuși drept cea mai puternică persoană de pe pământ. 


-Machiavelismul: Cineva focalizat spre manipularea emoțiilor persoanelor. 


Putin dă dovadă de lacune ale conștiinței. Nu are simțământul binelui și al răului. Nu există absolut nici o remușcare în comportamentul său, totul se referă la putere și control, adică "ceea ce este al meu este al meu și ceea ce este al tău este, de asemeni, al meu". 


Psihopații au această caracteristică supraposesivă a puterii - psihologia răului - deoarece cu cât varsă mai mult sânge cu atât se simt mai împliniți psihologic și emoțional. 


Ei se simt satisfăcuți de crime, ucideri și genocid. Iar acestea le învigorează comportamentul de a face și mai multe în această privință. 


Psihopații nu sunt neapărat ucigași, pot fi văzuți în consilii de de administrare ale unor firme, afaceri, unde controlează și subjugă oamenii, sub deviza, "Uitați-vă la mine, sunt mult mai important decât voi!"


În termeni curenți, din viața de zi cu zi, sunt descriși ca nemiloși, persoane cărora nu le pasă de alții și îi abuzează pe alții, dar o cheie specifică a lor este că au și un anume farmec. 


Ei îi magnetizează pe cei din preajma lor și devin prădători politici ori sexuali străbătuți de dorințe malefice. 


La baza personalității lor se află elemente genetice, care se dezvoltă prin anumiți factori ținând de creșterea lor și mediul lor înconjurător. 


Trăsături comune ale unor astfel de persoane ar putea fi abseentismul de la școală, minciuni și impulsivități repetate. 


Tatăl lui Vladimir Putin a fost un muncitor din siderurgie, care avea un respect enorm pentru Uniunea Sovietică și comunism, o ideologie politică preluată se pare de Vladimir, care i-a dat un sens vieții sale. 


A fost un copil singuratic, care din cauza faptului că era scund, a fost mereu ținta unor bătăuși, ceea ce i-a imprimat o atitudine agresivă și impulsivă. Probabil și acest lucru l-a determinat mai târziu să se perfecționeze în artele marțiale. 


Psihologia ipocriziei | Cum "funcționează" ipocriții


Voia să aibă putere și asta l-a atras către KGB. Devenirea sa ca ofițer KGB putea fi o cale de a-și demonstra simțămintele de atașament față de ideologia rusească a comunismului. 


Odată înălțat în ierarhia politică din Rusia, a năzuit să restaureze puterea acesteia ca în vechea economie sovietică. 


Ce va face Putin în continuare în Ucraina?


Vladimir Putin încearcă să dea cât mai puțină importantă sancțiunilor impuse asupra Rusiei. Imaginea sa de lider i se cutremură,  dar nu pare să privească cu ochi buni orice fel de discuții și negocieri de pace. Potrivit lui, orice înțelegere din această perspectivă trebuie să fie făcută conform termenilor lui, și nu ai celor lui Zelenski. 


Este tot mai mult amenințat de oamenii săi care nu își mai doresc un război păgubos cu Ucraina. În acest context, în care se adaugă sancțiunile economice impuse Rusiei de către lumea liberă, tinde să clameze, "Am putere nucleară și o voi folosi!", "Vă voi arăta că sunt cel mai puternic om de pe pământ!" Se pare că nu va face, totuși, asta, luând în considerare ar duce, inclusiv, la dispariția de pe harta globului a Rusiei!


Va fi sau nu așa, depinde numai de capacitatea să de a-și ține sub frâu egocentrismul și setea de putere!


Vladimir Putin în citate, declarații, amenințări

Profilul psihologic al lui Putin: Psihopat, sociopat și narcisist Profilul psihologic al lui Putin: Psihopat, sociopat și narcisist Reviewed by Diana Popescu on martie 13, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.