14 martie: Ziua Internațională de Acțiune pentru Râuri

 Ziua Internațională de Acțiune pentru Râuri, marcată anual pe 14 martie, este dedicată salvării râurilor, celebrării acestora și creării conștientizării despre importanța lor. Știați că 2 milioane de tone de reziduuri de canalizare, deșeuri industriale și agricole sunt introduse în fiecare zi în râurile, apele lumii? Da, este echivalentul greutății tuturor oamenilor de pe pământ! De aceea, este vremea să ne salvăm râurile pentru generațiile viitoare!    

                                          

14 martie: Ziua Internațională de Acțiune pentru Râuri

Ziua Internațională de Acțiune pentru Râuri a fost inițiată de organizația Ziua Internațională a Râurilor pentru a sensibiliza oamenii despre rolul incomensurabil al acestora. Este o zi ce aduce laolaltă persoane de pe tot globul pentru a discuta despre salvarea râurilor prin abordarea de chestiuni legate de gestionarea, poluarea și conservarea lor. 


În septembrie 1995, mai multe organizații incluzând International Rivers Network (Rețeaua Internațională a Râurilor), Mișcarea Salvează Narmada din India, Biopia Action Group din Chile și European Rivers Network (Rețeaua Europeană a Râurilor) s-au consultat pentru o întâlnire pregătitoare în Brazilia. Drept rezultat, au format un Comitet Internațional de Organizare, condus de Mișcarea Oamenilor Afectați de Marile Baraje din Brazilia. 


13 martie: Ziua Deschide o Umbrelă în Casă


În martie 1997, la Curitiba, Brazilia, participanții la Prima Întâlnire Internațională a Oamenilor Afectați de Baraje au adoptat Ziua Internațională de Acțiune Împotriva Barajelor și pentru Râuri, Apă și Viață. În plus, au decis ca Ziua Internațională de Acțiune pentru Râuri să se desfășoare an de an pe 14 martie. 


Lucruri interesante despre râuri


 - În peste 80% din țările în curs de dezvoltare deșeurile sunt descărcate netrate în râuri și alte surse de apă, poluându-le iremediabil.


- Cel mai scurt râu din lume, râul Roe, are o lungime de numai 61 de metri și se află în Montana, SUA.


- Râul Cono, supranumit "râul curcubeului", din Columbia, este unul dintre cele mai frumoase din lume, grație culorilor sale strălucitoare.


- Râul Gange din India este considerat unul sfânt și este venerat ca o zeiță de către indieni. 


14 martie: Ziua π / pi

14 martie: Ziua Internațională de Acțiune pentru Râuri 14 martie: Ziua Internațională de Acțiune pentru Râuri Reviewed by Diana Popescu on martie 13, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.