26 mai: Ziua de Naștere a lui Lenny Kravitz

 Născut pe 26 mai 1964, în New York, Lenny Kravitz este un muzician funk laureat, independent, care folosește diverse stiluri de muzică în cântecele sale. A avut, totodată, roluri secundare în filme de la Hollywood și în mari francize cinematografice. A câștigat premiul Grammy de 4 ori și a fost nominalizat pentru el de 6 ori.


Lenny Albert Kravitz lucrează de mult timp în industria muzicală funk. Nu este numai cântăreț, ci și compozitor și multi-instrumentalist. Este de etnie afroamericană, bahamiană și evreiască. La numai 5 ani, a decis să devină muzician. A început prin a cânta la tobe și chitară, și a crescut ascultând muzica îndrăgită de părinții săi, adică R&B, jazz, clasică, operă, gospel și blues. 


După mutarea împreună cu părinții săi în Los Angeles, s-a alăturat unui cor la vârsta de 10 ani. A făcut parte din acesta 3 ani, performând un repertoriu clasic și cântând cu Metropolitan Opera. A fost introdus în muzica rock în liceu. Lenny Kravitz spune că a fost atras de maniera "cool", fetele și stilul de viață rock'n'roll.         

                               

26 mai: Ziua de Naștere a lui Lenny Kravitz

A învățat de unul singur să cânte la pian. A întâmpinat o oarecare rezistență când a vrut să-și lanseze primul album. S-a hotărât să-l înregistreze el însuși sub numele de Romeo Blue, cu ajutorul inginerului de sunet Henry Hirsch. Cu sprijinul prietenului său, Stephen Smith, a făcut o înțelegere pentru înregistrare cu Virgin Records în 1989. Primul lui album, "Let Love Rule" (lasă dragostea să conducă) a apărut în același an. Multe cântece din el erau erau o combinație de rock și funk, cu o vibrație a anilor 1960. 


Albumul a avut recenzii diferite, iar soția lui, Lisa Bonnet, a regizat clipul video pentru cântecul de titlu "Let Love Run". Lenny Kravitz a continuat să producă și să scrie, inclusiv prin cântecul cu Maddona "Justify My Love" (Justifică-mi dragostea), care a fost un hit numărul unu! Al doilea album al lui Kravitz, "Mama said" (Mama a spus) din 1991, a ajuns în topul 40 al albumelor anului. Unul dintre cântece, "It's Over" (S-a terminat) a fost numărul 2 în topul Billboard de 100 de cântece. A compus un cântec și pentru formația rock Aerosmith și a apărut în albumul solo al lui Mick Jagger "Wandering Spirit" (Spiritul rătăcitor). 


25 mai: Ziua Copiilor Dispăruți


Lenny Kravitz a cântat la chitară pentru cântecul de titlu al lui David Bowie "Buddah of Suburbia" ( Buddha suburbiei). La al cincelea său album, intitulat "5" (1998), Kravitz a utilizat pentru prima oară în lucrările sale tehnologia digitală. Albumul a avut un mare impact și datorită cântecului său de hit "Fly Away" (Zboară departe), care i-a adus, totodată, primul premiu Grammy în categoria "cel mai performant rock vocal masculin". În 2018, și-a lansat un alt album intitulat "Raise Vibration".


Lenny Kravitz și-a făcut debutul în actorie în "Precious" (2009). A jucat și în francizele "Hunger Games" (Jocurile foamei) în 2012 și 2013, în rolul lui Chinna.


26 mai: Ziua Avioanelor din Hârtie

26 mai: Ziua de Naștere a lui Lenny Kravitz 26 mai: Ziua de Naștere a lui Lenny Kravitz Reviewed by Diana Popescu on mai 25, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.