4 mai: Ziua Războiului Stelelor (Star Wars)

 Anual, pe 4 mai, este comemorată Ziua Războiului Stelelor în scopul celebrării francizei media Star Wars, creată de fostul președinte și CEO (director general) al Lucasfilm, George Lucas. Marcarea zilei s-a răspândit repede în toată lumea, încă de la debutul francizei, în 1977.


Data de 4 mai își are originea în jocul de cuvinte englezesc "May the Fourth Be with You" ("Fie ca patru mai să fie cu tine"), o variantă a celebrei expresii din film "May the Force be with You" ( "Fie ca Forța să Fie cu Tine"), deoarece, in limba engleza, "May" inseamna atat mai (luna), cat si "Fie", iar "force" (forța) aduce cu "fourth", adică " al patrulea / a patra").   

                   

4 mai Ziua Războiului Stelelor Star Wars

Prima referință înregistrată a cuvintelor de mai sus a fost pe 4 mai 1979, a doua zi după ce Margaret Thatcher a fost aleasă ca prim ministru al Marii Britanii. Partidul ei politic, Conservatorii, a amplasat cu această ocazie o reclamă de felicitare în publicația "London Evening News", în care se spunea "May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations" "4 mai fie cu tine, Maggie. Felicitări."). 


În 2011, prima celebrare organizată a Războiului Stelelor a avut loc la Toronto, Ontario, Canada, la "Toronto Underground Cinema". Produse de Sean Ward și Alice Quinn, festivitățile au cuprins un concurs de costume inspirat de Star Wars, cu un juriu format din celebrități,  și un tribut adus acelor mai bune filme sugerate de Războiul Stelelor, parodiilor și remixărilor acestei pelicule de pe marele ecran. 


Fanii (chiar și oficiali guvernamentali precum Boris Johnson) au sărbătorit Ziua Războiul Stelelor într-o varietate de moduri în media socială și la televiziune. 


Cu ocazia Zilei Războiul Stelelor din 2015, astronauții de pe Stația Internațională au urmărit cu pasiune filmul!


3 mai: Ziua Paranormalului

4 mai: Ziua Războiului Stelelor (Star Wars) 4 mai: Ziua Războiului Stelelor (Star Wars) Reviewed by Diana Popescu on mai 03, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.