3 mai: Ziua Paranormalului

 Ziua Paranormalului din 3 mai este celebrată în fiecare an de cei care cred în existența unor fenomene inexplicabile, de pe o altă lume, sau chiar pretind că le-au experimentat.


La fel ca în orice activitate paranormală, nimeni nu știe care este originea acestei zile. Singurul lucru despre care se cunoaște este că a fost inițiată prin 2013. Universul este plin de nenumărate ciudățenii, dimensiuni și mari enigme!


Simplu spus, orice lucru întâmplat, care nu poate fi explicat de logică sau știință, este, mai mult ori mai puțin clasificat ca paranormal, deoarece are loc dincolo de tărâmul normalului. Vampirii, fantomele, vârcolacii și alte creaturi fantastice par să se întâlnească cu oameni de pe tot globul!        

            

3 mai: Ziua Paranormalului

Chiar și ceva mai mărunt, precum senzația de "deja vu", poate intra în categoria paranormalului. Oricum, documentarea despre aceste fenomene considerate de unii ca mistificatoare a început de numai câteva sute de ani. 


Omul cel mai binecunoscut pentru colectarea de date, istorisiri paranormale este scriitorul american Charles Fort. Unii l-au declarat chiar ca "părintele paranormalului modern". El a adunat aproximativ 40.000 de note despre experiențe paranormale. 


Aceste note includ raportări ale unor evenimente cum ar fi teleportarea, căderea broaștelor din cer, substanțe ciudate, explozii inexplicabile, cercuri pe câmpuri de cereale, OZN-uri, apariții și dispariții ale unor ființe misterioase.


Cel mai probabil, Charles Fort a fost cea dintâi persoana care a emis ipoteze despre aparițiile stranii ale unor entități de pe o altă lume și dispariții ale oamenilor prin răpirea lor de către extratereștri. Așa inexplicabile cum sunt, aceste idei devin, crescând, comune, cu sute de rapoarte completate anual despre ființe "alien". Indiferent oricât de multe mărturii ar fi ale unor oameni care au trecut prin experiențe la prima mână, absența unor dovezi empirice determină ca aceste evenimente să fie dificil de investigat științific. 


Activitatea paranormală a fost, totodată, un subiect intrigant, incitant în industria de divertisment. În 1993, "Dosarele X" au debutat la televiziune, devenind un serial de cult clasic. Înainte de asta, "Zona crepusculară" s-a transformat într-un reper major al întâmplărilor stranii, odată cu 1959. Mai recent, serialul "Activitate paranormală", lansat în 2007, a primit laude în toată lumea pentru tehnica sa unică de filmare. 


Repere din istoria Zilei Paranormalului


- 28 mai 1890: Este creată prima tablă Ouija din lume.


- Iulie 1947: Incidentul OZN de la Rosswel face senzație mai mult decât altele cu speculații despre activitatea extraterestră.


- 1961: Betty și Barney Hill revelează întâlnirea lor uimitoare cu extratereștri prin intermediul hipnozei.


Lucruri interesante despre Ziua Paranormalului


- Potrivit unui studiu al Dubai Marketing Agency, bărbații sunt mai sceptici decât femeile în privința existenței fantomelor. 18% dintre femei cred în stafii, în comparație cu 22% dintre bărbați. 38% din femei pretind că au văzut fantome, în vreme ce 29% din bărbați clamează același lucru. 


- Conform magazinului "Time", în topul celor mai bântuite locuri din lume sunt: Casa Amityville, Penitenciarul de Stat Estic (SUA), Castelul Edinburgh, câmpul de luptă Gettysburg, plantația americană Myrtles.


- Printre cele mai populare mistere nesoluționate din lume sunt Manuscrisul Voynich, Triunghiul Bermudelor, Jack Spintecatorul și Zona 51. 


2 mai: Ziua Internațională Harry Potter

3 mai: Ziua Paranormalului 3 mai: Ziua Paranormalului Reviewed by Diana Popescu on mai 02, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.