1 august: Ziua WWW / World Wide Web

 Anual, pe 1 august, este sărbătorită Ziua WWW / World Wide Web, ziua rețelei cu o acoperire mondială, una fără de care pământul ar fi loc tare, tare singuratic. Înainte de crearea WWW, oamenii cheltuiau o grămadă de timp, bani și energie pentru a contacta pe cineva de foarte departe. În prezent, apelurile vocale, cele video și chat-urile sunt disponibile cu numai clicul unui buton. Acesta este numai unul din avantajele aduse lumii de însumarea  site-urilor / documentelor și informațiilor de tip hipertext corelate între ele, care pot fi accesate prin rețeaua mondială de Internet. Este un sistem care înlesnește, totodată, căutarea de informații, accesarea de muzică, filme, găsirea de știri onlie, și nenumărate altele.     

                              

1 august: Ziua WWW / World Wide Web

  

World Wide Web este o tehnologe revoluționară care a condus la inspirarea de mii de alte invenții care guvernează lumea de azi. Oricum a fost nevoie de câțiva ani înainte ca WWW să fie observat de mase. Propunerea WWW a fost dezvoltată de Tim Berners Lee în 1989 și a fost îmbunătățită pe mai departe cu ajutorul lui Robert Cailliau, un inginer în informatică și om de știință specializat în computere belgian. Împreună au fost capabili să pună la punct HyperText Transfer Protocol (HTTP) și apoi să-l pregătească pentru lansare la începutul anului 1992. La fel ca multe alte tehnologii revoluționare, WWW nu a fost inițial menit pentru public, fiind plănuit pentru a fi utilizat de fizicieni pentru împărtășirea de informații. 


31 iulie: Ziua Internațională de Apreciere a Salvatorilor Acvatici


Cu toate astea, când WWW a ajuns la oamenii de "rând", a avut un succes instantaneu. În acea vreme, nu era decât un fel de lux, dar astăzi este o necesitate. Popularitatea platformei s-a tot înălțat până când a fost produs primul website și au început să apară cele dintâi fotografii. Prima poză a fost încărcată de Berners Lee, în 1992. De atunci,   nu a mai existat aproape nici o barieră pentru WWW, și acesta s-a dovedit în continuare ca având cea mai mare creștere, prin acumularea de milioane de utilizatori pe la mijlocul anilor 1990. Acesta a fost doar începutul! În secolul al XXI-lea, utilizarea web-ului s-a mutat pe telefoane smart avansate care operează, mai mult sau mai puțin, ca și calculatoarele. În prezent, World Wide Web poate fi accesat prin dispozitive de jocuri, telefoane celulare, laptopuri și chiar ceasuri.


Repere din istoria WWW


- 1991: Browserul WWW devine disponibil pentru publicul larg.


- 1993: Este lansat browserul Mosaic.


- 1994: Este introdus InternetWorks, care permite oamenilor să deschidă fișiere în fereastra browserului.


- 1996: Internet Explorer este integrat în sistemul de computere Windows.


Lucruri interesante despre WWW


- Expresia "a face surfing pe internet" a fost făcută populară în 1992, de către Jean Armour Paul. 


- În toată lumea, există peste 1,6 miliarde de website-uri.


- Topul 5 al celor mai ppulare website-uri include Google, YouTube, Facebook, Baidu și Wikipedia.


- În fiecare secundă, sunt procesate de Google 40.000 de căutări.


- Primul email a fost trimis de Ray Tomlison lui însuși, în 1971. 


1 august: Ziua Mondială a Cancerului Pulmonar

1 august: Ziua WWW / World Wide Web 1 august: Ziua WWW / World Wide Web Reviewed by Diana Popescu on iulie 31, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.