14 august: Ziua Iubește-ți Librăria

 Sărbătorită an de an pe 14 august, Ziua Iubește-ți Librăria a fost fondată de Asociația Vânzătorilor de Carte Australiană, cu scopul de a crește aprecierea librăriilor și a evidenția rolul lor benefic în comunități. Ziua aceasta încurajează oamenii să citească și reamintește menirea librăriilor de a facilita cunoașterea pentru oricine.


Ziua Iubește-ți Librăria este una care onorează librăriile, magazinele de carte locale și îndeamnă oamenii să se dedice lecturii, educației, care este, în mare măsură, responsabilă pentru dezvoltarea unei civilizații utentice. Cu cât oamenii citesc mai mult, cu atât au o mai mare posibilitate să acceseze informații de care au nevoie și să dea tot ce au mai bun din ei.   

                      

14 august: Ziua Iubește-ți Librăria

Unele librării permit cititorilor nu numai să cunpere cărți, ci și să le închirieze, la fel ca în biblioteci. De asemeni, în unele se poate sta pentru a citi, creându-se o atmosferă propice pentru lectură. Fiecare carte și poartă cititorul într-o călătorie specială, ajutându-l să trăiască indirect aventuri și experiențe de viață vivide, incitante. Prin intermediul imaginației, oricine poate intra în contact cu universuri aproape imposibile dn cărți. 


Lucruri interesante despre cărți și librării


- Cea mai veche librărie din lume,încă funcțională, este cea portugheză Bertrand Chiado, care a fost fondată în anul 1732. 


13 august: Ziua Festivalului Obon


- Cea mai grea carte din lume cântărește, conform Recordurilor Mondiale Guiness, 1.361 de kilograme.


- Orașul cu cel mai mare număr de librării per cetățean este Varșovia, cu aproximativ 11,5 librării pentru 100.000 de cetățeni. 


- Cea mai mare carte publicată vreodată este "Micul Prinț", cu o lungime de 2,1336 metri și o lățime de 3 metri. 


14 august: Ziua Ștergerii Tatuajului

14 august: Ziua Iubește-ți Librăria 14 august: Ziua Iubește-ți Librăria Reviewed by Diana Popescu on august 13, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.