11 septembrie: Ziua de Comemorare a Animalelor de Companie

 În Ziua de Comemorare a Animalelor de Companie, din fiecare a doua sâmbătă din septembrie, stăpânii de animăluțe își amintesc de aceste tovarășe ale vieții lor care au trecut în neființă. Dacă în 2022, această celebrare se desfășoară pe 11 septembrie, în anii următori are loc astfel: 2023 - 10 septembrie, 2024 - 8 septembrie, 2025 - 14 septembrie, 2026 - 13 septembrie. 


Pentru mulți dintre noi, dragostea față de animalele noastre de companie este aproape egală cu cea pentru cei mai importanți oameni din existența noastră, și, când acestea mor, pierderea lor nu este deloc ușoară. Nu suntem, totuși, singuri, în reamintirea lor, și sunt multe căi de a le comemora. 

         

11 septembrie: Ziua de Comemorare a Animalelor de Companie

De-a lungul istoriei, rolul animalelor de companie în viețile noastre s-a schimbat drastic, odată cu transformarea condițiilor de trai și a culturii umane. De când primii pui de lup au fost domesticiți și primele pisici sălbatice au devenit animale de companie, prietenii noștri blănoși au cucerit inimile oamenilor și au ajuns să fie parte a familiilor noastre. 


Există dovezi că câinii au fost domesticiți încă din anii 26.000 î.Hr., dovezi constând din urme de pași ce indicau că un copil și un câine au mers împreună într-o peșteră. Dovezi străvechi ale prezenței animalelor de companie au fost găsite, de asemeni, în China și America de Nord, datând din anii 11.000 î.Hr. Indienii americani nativi își îngropau frecvent câinele după moartea acestuia. 


Chiar și eroii din epoci trecute  și-au comemorat câinii. Alexandru cel Mare, de exemplu, era cunoscut ca țînând foarte mult la câinele său Mastiff, pe nume Peritas. Când, în 350 î.Hr., acesta și-a dat duhul, Alexandru a organizat pentru el o înmormântare formală și chiar a ridicat un monument în onoarea sa. 


10 septembrie: Ziua Limbii Germane


În timpurile moderne, multe alte animale de companie au fost comemorate. Unele notabile îl includ pe Balto, un Husky siberian vestit pentru curajoasa sa călătorie prin Alaska pentru a livra medicamente, și Towser, o pisică scoțiană care a bătut un record capturând 28.890 de șoareci. 


În lume, există numeroase cimitire pentru animalele de companie. Printre cele mai vestite sunt Hartsdale din New York și Toto Memorial din Los Angeles. Mulți oameni aleg să înmormânteze, să-și ardă în crematorii, ba chiar să-și împăieze animalele de companie decedate. 


11 septembrie: Ziua îndatoririi și aducerii aminte

11 septembrie: Ziua de Comemorare a Animalelor de Companie 11 septembrie: Ziua de Comemorare a Animalelor de Companie Reviewed by Diana Popescu on septembrie 10, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.