22 octombrie: Ziua Internațională Caps Lock

 Ziua Internațională Caps Lock, din 22 octombrie și 28 iunie, este o sărbătoare bianuală, care are nevoie de două zile pentru a fi aprofundată și a-și face datoria. Dezvoltatorul software Derek Arnold va creat această zi originală pentru a lua în râs "convențiile tipografice". Literal, "Caps Lock" înseamnă tasta de blocare / activare a majusculelor de pe tastatură oricărui calculator (desktop) sau laptop. 


A devenit o zi de provocare a prietenilor și colegilor de pe internet și de creștere a conștientizării că scrierea numai cu literele mari nu se incadrează într-un cod etic autentic. Derek Arnold a dedicat, ironic, această zi "bubuitorului" Billy Mays, prezentator TV de publicitate, care obișnuia să facă reclamă produselor prezentate de el cu o voce foarte ridicată, asurzitoare.   

                 

22 octombrie: Ziua Internațională Caps Lock

În 2000, Derek Arnold a ales, in glumă, data de 22 octombrie ca una când oricine ar trebui să apese pe tasta Caps Lock și să scrie numai cu majuscule. El a declarat că "Ziua Internațională Caps Lock este, de fapt, un testament despre îngustimea minții unor anumiți indivizi occidentali, majoritatea populației lumii neavând nevoie să scrie texte pornind de la conceptul de litere majuscule /minuscule. De aceea, este recomandat să nu râdem de oricine care invocă această zi ca o scuză de a elimina convențiile tipografice locale. Astfel de oameni se fac, pur și simplu, ei înșiși de râs". 


Derek Arnold a trimis un mesaj ironic tuturor celor care, accidental sau nu, folosesc majusculele, tasta Caps Lock în comunicările sau postările lor zilnice.


21 octombrie: Ziua Celebrării Minții


El a vrut să ne reamintească faptul că literele mari arată că zbierat, un lucru lipsit de bun simț. Cei care primesc postările noastre nu-și pot da seama de volumul vocii noastre, de expresia noastră facială sau de  limbajul trupului nostru, iar ei pot interpreta majusculele noastre ca mânie, iritare!


Odinioară, cu mult timp înainte de apariția calculatoarelor, mașinile de scris foloseau numai literele mari. În anii 1870, producătorul mașinilor de scris Remington a descoperit un mod economic de a se scrie atât cu majuscule, cât și cu minuscule. A făcut asta amplasand două simboluri sau litere, precum litere mari și litere mici, pe fiecare  tijă de scris, piesă din metal care imprima literele pe hârtie. Pentru a face schimbarea dintre cele două simboluri, oamenii foloseau o tastă de "Shift", care modifica întregul ansamblu de tije de scris.


22 octombrie: Ziua Nucii

22 octombrie: Ziua Internațională Caps Lock 22 octombrie: Ziua Internațională Caps Lock Reviewed by Diana Popescu on octombrie 21, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.