1 decembrie: Ziua Prizonierilor pentru Pace

 În fiecare, pe 1 decembrie, Ziua Prizonierilor pentru Pace ne reamintește de eforturile netemătoare pe care unii oameni le fac pentru menținerea păcii și evitarea prin toate mijloacele a războiului. 


Ziua a fost creată de War Resisters Internațional (WRI) / Internaționala Adversarilor Războiului, pentru a-i onora pe cei care și-au riscat libertatea în lupta contra războiului. Această organizație anti-război și-a câștigat mulți simpatizanți și aderenți în toată lumea, având filiale în circa 30 de țări.         

   

1 decembrie: Ziua Prizonierilor pentru Pace

Celebrarea din 1 decembrie îi scoate în evidență pe oamenii care au fost trimiși în închisori pe nedrept, pur și simplu pentru că au ales pacea în locul războiului. Prizonierii pentru pace sunt persoane întemnițate fie pentru că au refuzat să se alăture armatei, fie pentru că au intrat în acțiune pentru perturbarea unor posibile pregătiri pentru război. Pe tot globul, în țări ca Israel, Eritreea și Coreea de Sud există multe cazuri de acest gen. 


30 noiembrie: Ziua de Reamintire a Victimelor Războiului Chimic


Ziua Prizonierilor pentru Pace evidențiază viețile unor astfel de eroi și îndeamnă la revolta împotriva unor astfel de situații și contra războiului, în general. Acești oameni sunt cunoscuți și ca "oponenți/adversari ai războiului", un termen ce a apărut în decursul primului război mondial, desemnând persoanele ce se adunau laolaltă pentru a se împotrivi războiului.   


Organizația WRI, cu sediul la Londra, a fost înființată în Bilthoven, Olanda, în 1921. Numeroși fondatori ai acesteia s-au opus ferm primului război mondial  și au pus bazele War Resisters' League, care a devenit o secțiune a WRI. Ca parte a acțiunilor sale, WRI publică o lista cu persoane care au fost întemnițate fie penru că au criticat armata, precum Hille Garmi din Israel, fie că au avut abordări neviolente de împiedicare a războiului. 


1 decembrie: Ziua Mondială SIDA

1 decembrie: Ziua Prizonierilor pentru Pace 1 decembrie: Ziua Prizonierilor pentru Pace Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 30, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.