25 noiembrie 2022: Ziua Porumbului

 An de an, Ziua Porumbului are loc în a patra vineri din luna noiembrie, o zi care celebrează această cereală bogată în vitamine, fibre și antioxidanți. Dacă în 2023 se desfășoară pe 25 noiembrie, în următorii ani este marcată astfel: 2023 - 24 noiembrie, 2024 - 22 noiembrie, 2025 - 21 noiembrie. 


În 2004, artista Corinne Lightweaver a lansat neintenționat această sărbătoare ca un mic experiement de a sărbători împreună cu familia sa Ziua Recunoștiinței, din perspectiva indigenilor americani.   


25 noiembrie 2022: Ziua Porumbului

Porumbul a fost cunoscut în sudul Mexicului încă din anii 1.500 î.Hr. Fermierii mexicani  timpurii au perfecționat o plantă sălbatică numită "teosinte" prin alegerea celor mai bune și mai mari boabe și, în cele din urmă, a rezultat vestita grână pe care o cunoaștem în prezent. Acest porumb a circulat rapid în tot Mexicul întrucât era bogat în nutrienți, ușor de crescut, depozitat, preparat și mâncat. A ajuns până pe coasta din Peru și dincolo de aceasta, înspre nord, până la americanii nativi. În zilele noastre, porumbul este o parte globală și majoră a dietei noastre.


Porumbul a devenit o mâncare de bază în multe zone ale lumii, fiind produs într-o mai mare măsură decât orezul și grâul. În afară de a fi consumat direct de oameni, este utilizat și pentru hrănirea animalelor și obținerea de produse de amidon și sirop. 


24 noiembrie 2022: Ziua Istoricului Medical al Familiei


Porumbul poate crește de la o înălțime de 244 de centimetri la 701 centimetri, îndrăgitul porumb dulce fiind, de obicei, mai scund. Are un mare conținut de vitamina C, antioxidantul care ajută la protejarea celulelor noastre față  deteriorare și ne protejează față de boli de inimă și cancer. Porumbul galben este îmbelșugat în caratenoide, luteină și zeaxatină, care protejează față de deteriorări ale retinei care provoacă cataracte.


Lucruri interesante despre porumb


-  Porumbul a fost în anii 1.800 un înlocuitor popular pentru cafea.


- Un știulete are un număr par de boabe pe fiecare rând.


- Din porumb se pot produce etanol și alte tipuri de biocombustibil.


- Animalele mănâncă mai mult porumb decât oamenii.


- Multe băuturi alcoolice precum Whiskey bourbon sunt făcute din porumb distilat și fermentat. 


25 noiembrie: Ziua Panglicii Albe

25 noiembrie 2022: Ziua Porumbului 25 noiembrie 2022: Ziua Porumbului Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 24, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.