29 noiembrie: Ziua Femeii Isdal

 Marcată anual pe 29 noiembrie, Ziua Femeii Isdal a fost numită după o persoană feminină neidentificată, al cărui trup fără viață a fost găsit în 1970, în Norvegia, în apropiere de localitatea Bergen. Obiectivul acestei zile nu este numai de a crește conștientizarea despre acest mister nerezolvat ci, și mai important, să le aducă un tribut tuturor oamenilor care au murit ori au dispărut  în moduri neelucidate, în special dacă rămășițele lor nu au putut fi identificate. Este, de asemeni, o zi dedicată pentru a reflecta la familiile lor și la oamenii care i-au îndrăgit.


În după amiaza zilei de 29 noiembrie 1970, un bărbat și cele două fiice ale sale călătoreau la poalele dealurilor din partea de nord a așezării Ulriken, Norvegia, într-o zonă numită "isdalen" ("valea gheții"). Acesta regiune purta, totodată, numele de "valea morții", din cauza marelui număr de sinucideri petrecute acolo în Evul Mediu, dar și din pricina unui șir recent de accidente din drumeții. Cei trei au remarcat un miros neobișnuit de ars și una dintre fete a găsit cadavrul incinerat al unei femei, amplasat printre stânci. Familia s-a întors la Bergen și a anunțat poliția.          

           

29 noiembrie: Ziua Femeii Isdal

Examinând corpul, polițiștii au descoperit că partea frontală al acestuia și hainele sale fuseseră arse consistent, iar fața femeii era de nerecunoscut. Aproape de trup nu existau urmele nici unui foc de tabăra, dar se aflau mai multe lucruri afectate de foc, incluzând coperta din plastic a unui pașaport, o sticlă goală de băutură alcoolică (St. Hallvard), hârtii arse, iar sub corp era o pălărie de blană având urme de benzină. 


Toate mărcile și etichetele de identificare ale lucrurilor sale fuseseră îndepărtate sau șterse. O autopsie a relevat că femeia murise din pricina unei incapacități generate de fenobarbital și a otrăvirii cu monoxid de carbon. Consumase între 50 și 70 de pastile cu marca Fenemal, alte 12 de astfel de pastile fiind găsite lângă trupul său. În plămâni avea cenușă, ceea ce a indicat că era în viață pe când arsese, iar gâtul său era rănit.


28 noiembrie 2022: Lunea Cyber


Ultima oară când fusese văzută în viață fusese pe 23 noiembrie, când se cazase în camera 407 din hotelul Hordaheimen. Bazându-se pe formele de înregistrare scrise de mână ale acesteia, poliția a fost capabilă să descopere că ea călătorise prin Norvegia și Europa cu cel puțin 8 pașapoarte false și identități diferite. 


Stătuse, anterior, în mai multe hoteluri din Bergen, fiind cunoscută prin faptul că-și schimba camerele adeseori, și unele autorități au gândit că fusese probabil o spioană și fusese ucisă. Pe 5 februarie 1971 i s-a organizat o înmormântare catolică, cu o placă de mormânt neinscripționată, pe baza numelor sale de înregistrări la hoteluri,  îndeobște catolice, în cimitirul Mollendal din Bergen. Cazul său a fost redeschis n 2016 și noi informații au ieșit la iveală de atunci, dar a rămas neidentificată până în prezent. 


29 noiembrie: Ziua Internațională de Solidaritate cu Poporul Palestinian

29 noiembrie: Ziua Femeii Isdal 29 noiembrie: Ziua Femeii Isdal Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 28, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.