29 noiembrie: Ziua Internațională de Solidaritate cu Poporul Palestinian

 Ziua Internațională de Solidaritate cu Poporul Palestinian a ONU sau Ziua Solidarității este marcată anual pe 29 noiembrie. Cu acest prilej au loc întâlniri speciale în unele instituții ONU, guvernamentale și organizații care sunt interesate de chestiunile asociate cu acest eveniment.


Ziua este popularizată și în ziare, magazine, în emisiuni de radio și televiziune și în media online. Unele subiecte abordate sau discutate includ statutul și situația dificilă a refugiaților palestinieni, precum și cultura și societatea palestiniană.  

                                      

29 noiembrie: Ziua Internațională de Solidaritate cu Poporul Palestinian

Pe 29 noiembrie 1947, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluția despre divizarea Palestinei (rezoluția 181  (II)). În data de 2 decembrie 1977, Adunarea Generală a făcut apel pentru respectarea zilei de 29 noiembrie ca Ziua Internațională de Solidaritate cu Poporul Palestinian (A/RES/32/40B). Pe 1 decembrie 2003, adunarea a încurajat statele mebre să furnizeze sprijin și publicitate acestei zile. 


28 noiembrie: Ziua de Conștientizare a Aurei


Adunarea Generală a ONU a solicitat, de asemeni,  Diviziei pentru Drepturile Palestiniene, Secretariatului ONU și Comitetului de Exercitare a Drepturilor Inalienabile ale Poporului Palestinian să continue să organizeze o expoziție anuală despre drepturile palestiniene ori un eveniment cultural dedicat acestui scop împreună cu Misiunea Permanentă de Respectare a Palestinei a ONU. 


29 noiembrie: Ziua Ciocolatei

29 noiembrie: Ziua Internațională de Solidaritate cu Poporul Palestinian 29 noiembrie: Ziua Internațională de Solidaritate cu Poporul Palestinian Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 28, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.