12 martie: Evenimentul zilei - Canonizarea lui Ignatius de Loyola și Francisc Xavier

 Pe 12 martie 1662, Ignatius de Loyola și Francisc Xavier, fondatorii Societății lui Iisus, au fost canonizați de biserica catolică. Societatea lui Iisus (în limba latină, Societas Iesu), cunoscută, de obicei, ca "Iezuiții", este un ordin religios de clerici care au promovat supunerea necondiționată față de papă.


Acest ordin a fost fondat în 1540 de Ignatius de Loyola  și șase tovarăși ai săi, cu aprobarea papei Paul al III-lea. Societatea este angajată în evanghelizarea și misiunii apostolice în numeroase națiuni.                        

12 martie: Evenimentul zilei - Canonizarea lui Ignatius de Loyola și Francisc Xavier

Iezuiții lucrează în educație, cercetare, demersuri culturale și, de asemeni, conduc locuri de izolare, centre de rugăciune în spitale și parohii, sponsorizează direct cauze religioase sociale și umanitare, și promovează dialogul ecumenic.


În primele randuri ale documentului de întemeiere a ordinului iezuiților se declară că societatea a fost fondată pentru "oricine dorește să servească drept soldat al lui Dumnezeu, să se străduiască în special pentru apărarea și propagarea credinței, și pentru progresul în viață și  al doctrinei creștine". 


11 martie: Evenimentul zilei - Rigoletto de Verdi

12 martie: Evenimentul zilei - Canonizarea lui Ignatius de Loyola și Francisc Xavier 12 martie: Evenimentul zilei - Canonizarea lui Ignatius de Loyola și Francisc Xavier Reviewed by Diana Popescu on martie 12, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.