31 martie: Ziua Maratonului Dansului

 Ziua Maratonului Dansului, din 31 martie, este una celebrată an de an pe acesta dată, în care oamenii se adună la un eveniment social pentru a dansa sau, pur și simplu, pentru a se mișca în ritmurile dansului pentru o perioadă cât mai lungă. Există numai patru reguli: toată lumea să se miște în continuuu, să nu doarmă, să fie încurajată de spectatori entuziaști și să se distreze!


Deși acest eveniment poate să pară epuizant, scoate în evidență simțul împărtășit al unei comunități și camaraderia dintre dansatori. În plus, Ziua Maratonului Dansului are țelul principal de a aduna fonduri pentru cauze nobile.    

                            

31 martie: Ziua Maratonului Dansului

Ziua Maratonului Dansului există de mult timp, din epoca jazz-ului și strălucirii spectacolelor din anii 1920. A fost un fenomen american în care dansatorii erau puși la încercare în privința puterii, rezistenței și sustenabilității lor într-o provocare de a se mișca 24 de ore. 


 Cuplurile înscrise în maratoane concurau pentru un mare premiu în bani. Pe vremuri, competitorii trebuiau să facă mari eforturi întrucât concursul dura o lună sau chiar două.


Maratoanele de dans au continuat în America cel puțin până în anii 1930 ca un mecanism de confruntare cu marea depresie economică din acea perioadă. Oamenii le tratau, pe atunci, că o evadare din cotidian și o șansă de distracție și incitare în circumstanțele grele prin care treceau.


30 martie 2023: Ziua Ram Navami


Dansatorii erau atât profesioniști, cât și amatori, unii fiind specializați în astfel de maratoane. Popularitatea acestor evenimente a penetrat rapid în cultura din acea vreme, având loc în orașe americane ca Seattle, Wetnachee, Belligham și Spokane.


Aceste evenimente nu erau, totuși, pe placul tuturor. Atunci când au ajuns la punctul lor culminant, erau considerate ca perturbatoare, lipsite de reaspect sau chiar sadice.


În pofida detractorilor și a controverselor provocate de ele, maratoanele dansului au supraviețuit timpului și sunt încă printre cele mai populare activități de dans din timpurile moderne. 


31 martie: Ziua Turnului Eiffel


31 martie: Ziua Maratonului Dansului 31 martie: Ziua Maratonului Dansului Reviewed by Diana Popescu on martie 30, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.