1 aprilie 2023: Ziua Internațională a Mersului prin Foc

 Ziua Internațională a Mersului prin Foc are loc anual în prima sâmbătă din luna aprilie. Dacă în 2023 se desfășoară pe 1 aprilie, în anii următori este marcată astfel: 2024 - 6 aprilie, 2025 - 5 aprilie, 2026 - 4 aprilie. Cu acest prilej, oameni din toată lumea umblă în picioarele goale peste un pat de pietre fierbinți sau jar.


Este vorba, frecvent, despre un ritual al trecerii, ca un test penru curajul și puterea mentală a unei persoane sau, în context religios, ca o dovadă a credinței cuiva.


Teoreticienii sociali au argumentat că popularitatea intens colectivă a unor evenimente precum mersul prin foc continuă crească deoarece activează socializarea.     

              

1 aprilie 2023: Ziua Internațională a Mersului prin Foc

Practica de a merge prin foc există de mai multe mii de ani. Oamenii au apelat la ea pentru inițierea în societăți secrete sau în stadiul de adult, ca un mijloc de promovare a vindecării prin ritualuri ale credinței ori demonstrări ale devotamentului lor față de o credință. În zilele noastre, unii recurg la această practică pentru a-și înfrunta temerile și a sărbători puterea de transformare a focului. 


În 2017, instructorii mersului prin foc de pe întreg globul s-au reunit în Letonia pentru a pune la cale înființarea Zilei Internaționale a Mersului prin Foc.


Această sărbătoare a fost întemeiată în 2017 de Stephen Brown, Rolf și Așa Beckman, Martins și Baiba Vecvanags. Ei au țintit astfel să ajute oamenii  să-și îmbunătățească viața, să celebreze bucuria și chiar ințelepciunea mersului prin foc. Tony Robbins, un notabil vorbitor motivațional, autor de cărți populare, este cosiderat persoana care a adus mersul pe foc în occident. El crede că această practică sprijină ființele umane să pătrundă în subconștientul lor și să-și întărească forța minții. 


Repere din istoria Zilei Mersului prin Foc


- Anii 1.200 î.Hr.: Mersul prin foc apare pentru prima oară în decursul Epocii de Fier, în India.


- 1893-1953: Mersul prin foc în triburi din Polinezia este menționat în jurnale științifice.


- 1902: Mersul prin foc  practicat de clanul Sawan de pe insula Beqa este examinat, insula devenind o destinație turistică. 


- 2005: Circa 12.300 de oameni participa la cel mai mare exercițiu de mers în foc, în Londra. 


31 martie: Ziua Maratonului Dansului


Lucruri interesante despre mersul prin foc


- Prima zi globală a mersului în foc s-a petrecut în 15 țări diferite din lume.


- Un studiu științific din satul San Pedro Manrique, Spania, a arătat că atât cei care merg pe foc, cât și spectatorii lor, ajung la ritmuri sincronizate ale bătăilor inimii.


- Fetițele ce puteau merge pe foc în străvechiul Bali erau văzute ca având abilități spirituale excepționale. 


- Unele triburi din Pakistan fac apel la mersul prin foc pentru a determina vinovăția ori inocența unei persoane. 


1 aprilie: Ziua Ateistului

1 aprilie 2023: Ziua Internațională a Mersului prin Foc 1 aprilie 2023: Ziua Internațională a Mersului prin Foc Reviewed by Diana Popescu on martie 31, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.