16 aprilie: Ziua Mondială "Punct și Virgulă" (;)

 Ziua Mondială "Punct și Virgulă", marcată anual pe 16 aprilie, este asociată cu organizația nonprofit "Project Semicolon"/Proiectul Punct și Virgulă", care se autodefinește ca fiind dedicată dăruirii de speranța și iubire celor care se confruntă cu "boli mentale, sinucidere, dependență și autorănire", și "există pentru a încuraja, a iubi și a inspira".


Conducerea și membrii acestei organizații sunt devotați scăderii ratei sinuciderilor în SUA și în întreaga lume. Deși nu sunt profesioniști în psihiatrie, nici nu sunt pregătiți în domeniul sănătății mentale, ei ajută prin recomandarea de a se apela linii telefonice de urgență, de prim ajutor. Organizația este deschisă oamenilor cu diverse credințe și religii.

                        

16 aprilie: Ziua Mondială "Punct și Virgulă" (;)

Ziua Mondială "Punct și Virgulă" este una "de celebrare a celor care au ales să nu pună capăt vieților lor fiindcă poveștile lor nu s-au terminat încă. Evenimentul este un tribut adus celor care s-au gândit la sinucidere sau au încercat să o săvârșească. Cu ocazia acestei zile, supraviețuitorii sinuciderilor își împărtășesc poveștile lumii, pentru a crește conștientizarea despre sănătatea mentală și prevenirea sinuciderii. 


Punctul și virgula (;) reprezintă o parte a evenimentului deoarece atunci când este folosit, acest semn de punctuație arată că o frază nu este încă finalizată; pentru cei care au trecut dincolo de o sinucidere, punctul și virgula are semnificația că viața lor merge înainte. Cei care aleg să trăiască arată că povestea existenței lor nu s-a sfârșit încă și că au decis să și-o continue. 


Organizația "Project Semicolon"/Proiectul Punct" a fost fondată, în 2013, de Amy Bleuel, în semn de comemorare a tatălui său, care a murit prin sinucidere. Însăși Amy s-a sinucis apoi și a fost găsită fără viață pe 23 martie 2017. Ziua Mondială "Punct și Virgulă" s-a desfășurat pentru prima oară în 2016.


Organizația Mondială a Sănătății definește sănătatea mentală ca "o stare de bunăstare în care un individ își realizează propriile abilități, se poate confruntă cu stresul normal al vieții, poate lucra productiv și fructuos, și poate aduce contribuții comunității sale". 


Sănătatea mentală cuprinde bunăstarea subiectivă, autonomia, competența și autoactualizarea cu sagacitate din punct de vedere intelectual și emoțional a unei persoane, printre altele.


15 aprilie: Ziua Mondială a Artei


Abilitatea unui om de a se bucura de viață și a crea un echilibru între activitățile existenței și eforturile sale de a atinge reziliența psihologică este, de asemeni, un indicator al sănătății mentale. 


La mijlocul anilor 1800, William Sweeter a inventat termenul de "igienă mentală", unul anterior perspectivei contemporane, moderne, de promovare a sănătății mentale pozitive. Isaac Ray, fostul președinte și cofondator al Asociației psihiatrice americane, a definit apoi igiena mentală ca "arta de prezervare a minții față de toate incidentele și influențele în stare să-i deterioreze calitățile, să-i afecteze energiile ori să-i îngrădească mișcarea". 


16 aprilie: Ziua Orhideei


16 aprilie: Ziua Mondială "Punct și Virgulă" (;) 16 aprilie: Ziua Mondială "Punct și Virgulă" (;) Reviewed by Diana Popescu on aprilie 15, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.