23 aprilie: Ziua Shakespeare

 Ziua Shakespeare este celebrată anual în toată lumea pe 23 aprilie, inclusiv prin vizionarea pieselor sale populare de teatru, prin adoptarea unui stil de a se vorbi asemeni personajelor sale și chiar prin îmbrăcarea cu haine specifice epocii acestora.


Ziua de naștere a lui William Shakespeare nu a fot înregistrată oficial, întrucât nu era o normă în acel timp. Oricum, oameni de pe întreg globul au considerat 23 aprilie ca ziua să de naștere. Pe de altă parte, bardul Din Avon a murit pe aceeași dată, pe 23 aprilie 1616.              



Shakeaspeare a contribuit enorm la dezvoltarea limbii engleze. Multe dintre cuvintele englezești din prezent își au originea în piesele și poemele sale. De-a lungul anilor, popularitatea lui William Shakespeare a continuat să crească în literatura engleză și cea universală și, din acest motiv s-a căutat înființarea unei zile de celebrare a geniului său.


Ziua Shakespeare  a fost prima dată inițiată ca o idee a lui Robert J. Williamson, director artistic al Companiei britanice Shakespeare. Curând după aceea, sărbătoarea a devenit din ce în ce mai cunoscută. Această primește sprijin de la mai multe ministere din Regatul Unit. 


Repere din istoria Zilei Shakespeare


- 1564: William Shakespeare se naște la Stratford-upon-Avon.


- 1582: Shakespeare se căsătorește, la 18 ani, cu Anne Hathaway.


- 1592-1613: William Shakespeare ajunge un actor și scriitor de succes, și posesorul parțial al unei companii de teatru din Londra.


22 aprilie 2023: Ziua Internațională a lui Marconi


Lucruri interesante despre Shakespeare


- Așa cum este creditat de Oxford English Dictionary, Shakespeare a introdus aproape 3.000 de cuvinte în limba engleză.


- Epitaful de pe mormântul lui Shakespeare constă dintr-un blestem aruncat asupra oricui care încearcă să-i mute de acolo trupul.


- În piesele lui Shakespeare, sinuciderea apare de 13 ori, unul din motivele pentru care numărul 13 este considerat ca a fi cu ghinion.


- Cea mai scurtă piesă de teatru a lui William Shakespeare este "Comedia erorilor", cu 1787 de versuri, iar cea mai lungă este "Hamlet", cu 4042 de versuri. 


- Între 1585 și 1592 nu există nici o înregistrare despre viața lui Shakespeare. 


23 aprilie: Ziua Limbii Engleze

23 aprilie: Ziua Shakespeare 23 aprilie: Ziua Shakespeare Reviewed by Diana Popescu on aprilie 22, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.