27 aprilie: Ziua Mondială a Design-ului

 Ziua Mondială a Design-ului are loc anual pe 27 aprilie. Această zi marchează modul în care design-ul poate schimba lumea, impactul pe care îl are în viețile noastre zilnice, în mai multe aspecte, într-un grad mai mare decât ne dăm seama. Există în lucrurile frumoase din jurul nostru, desigur, în primul rând, în lucrări de artă peisagistică, și chiar în scaunele pe care ne așezăm.


Pentru cei mai mulți oameni, design este un termen ambiguu. Ceea ce este sau nu pe placul unei persoane este extrem de subiectiv. Oricum, un design excelent atinge întotdeauna trei obiective, este memorabil, inspirator și educațional.         

              

27 aprilie: Ziua Mondială a Design-ului

Ideea creării Zilei Mondiale a Design-ului a aparținut lui Kim Paulsen, vicepreședinte al Consiliului Internațional al Asociațiilor de Design Grafic. Prima celebrare s-a desfășurat pe 27 aprilie 1995, fiind numită atunci Ziua Mondială a Graficii.


Inițiativa recunoaște felul în care design-ul face traiul cotidian mai frumos și mai semnificativ. Ziua design-ului sărbătorește toate domeniile design-ului, estetică, formă și funcțiune. De asemeni, promovează multe arii de design: comunicare vizuală, design grafic, conștientizare, promovare, management și formare din toată lumea. 


Ziua Mondială a Design-ului țintește să inspire și să crească conștientizarea generală a valorii design-ului. Departe de a fi un concept abstract, design-ul poate schimba lumea. Este prezent oriunde în mediul nostru înconjurător, având nevoie numai să ne rezervăm o pauză pentr a-l observa. 


26 aprilie: Ziua Mondială a Burlescului


Repere din istoria Zilei Mondiale a Design-ului


- 1498: Puterea evocatoare a ilustrației vine la viață în lucrarea lui Albrecht Durer, "Apocalipsa".


- 1637: Nașterea graficii informației. Rene Descartes dezvoltă geometria analitică cu axele X și Y.


   - 1895: Revoluția Art Nouveau. Stilurile arhitecturale și de modă evoluează în expresii organice ale texturii și culorii.


- 1987-1988: John și Thomas Knoll dezvoltă Photoshop și vand licența de distribuție formei Adobe Systems Incorporated.


27 aprilie: Ziua Internațională a Câinelui Ghid

27 aprilie: Ziua Mondială a Design-ului 27 aprilie: Ziua Mondială a Design-ului Reviewed by Diana Popescu on aprilie 26, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.