23 iunie: Ziua Internațională a Olimpiadei

 Ziua Internațională a Olimpiadei, marcată pentru prima oară în 1948, este sărbătorită în fiecare an pe 23 iunie. Olimpiada este cel mai mare eveniment internațional multisportiv din lume, care are loc o dată la patru ani. Mii de atleți și oameni din domeniul sportului de pe tot globul iau parte cu acest prilej la o multitudine de competiții. 


Jocurile Olimpice moderne au fost inspirate de cele antice grecești, care s-au desfășurat în Olympia, între secolul al VIII-lea î.Hr. și și secolul al IV-lea d.Hr. Jocurile Olimpice moderne au debutat în 1896, în Atena, Grecia, la propunerea baronului Pierre de Coubertin.     

                      

23 iunie: Ziua Internațională a Olimpiadei

        

În 1947, un membru al Comitetului Olimpic Internațional din Cehoslovacia, doctorul Josef Gruss, a prezentat o propunere despre Ziua Internațională a Olimpiadei la Stockholm. Mai târziu, la a patruzecișidoua sesiune a Comitetului Olimpic de la St. Moritz, în ianuarie 1948, ideea Zilei Internaționale a Olimpiadei a fost adoptată. Printr-o consultare reciprocă, a fost aleasă data de 23 iunie, în scopul celebrării fondării noilor Jocuri Olimpice. Motivația sa a fost de a se transmite către tineri un mesaj de promovare a ideii de sport.


22 iunie 2023: Ziua Festivalului Glastonbury


Anual, în Grecia antică, se desfășura un festival religios în onoarea lui Zeus. Jocurile olimpice erau parte a acestei sărbători. Au debutat în anul 776 î.Hr.


Ziua Internațională a Olimpiadei are trei puncte de referință: Mișcă-te, Învață, Delectează-te. 


23 iunie: Ziua Internațională a Femeilor din Inginerie

23 iunie: Ziua Internațională a Olimpiadei 23 iunie: Ziua Internațională a Olimpiadei Reviewed by Diana Popescu on iunie 22, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.