30 iunie: Ziua Internațională a Parlamentarismului

 Ziua Internațională a Parlamentarismului este marcată an de an pe 30 iunie pentru a se onora sistemele de guvernare parlamentare. Celebrată mai intai de Adunarea Generală a ONU în 2018, ziua recunoaște sistemul de mare durată a democrației parlamentare ca fiind standardul pentru reprezentarea politică. Totodată, ziua recunoaște că un sistem parlamentarist exercită o adevărată autoevaluare pentru a-și identifica progresul, provocările și disfuncțiunile sale și a a formula căi de rezolvare ale lor. 


Adunarea Generală a ONU apreciază rolul parlamentelor în asigurarea unei mai mari responsabilități și transparențe ale oamenilor cu funcții de conducere.                                


30 iunie: Ziua Internațională a Parlamentarismului

Ziua Internațională a Parlamentarismului este dedicată aniversării "Inter-Parliamentary Union (IPU) / "Uniunii Interparlamentare". Înființată în 1899 ca reprezentare formală a sistemelor parlamentare de guvernare, IPU este o organizație globală având țelurile de a promova guvernarea democratică, drepturile umane, dialogul politic, valorile democratice și aspirațiile civile ale societății printre multe altele. 


29 iunie: Ziua Internațională a Pescarului


Se implică într-o muncă critică pentru democrație, pace, egalitatea genurilor, împuternicirea tinerilor. Organizația furnizează, de asemeni, instrumente de inspirare a femeilor, minorităților, tinerilor, persoanelor dezabilitate și minorităților din democrația reprezentativă. 


Parlamentele sunt pietre de temelie ale funcționării democrațiilor. Cuvântul "parlament" originează din cel francez "parler", adică "a vorbi". Pentru milioane de oameni, reprezentarea politică este un vis foarte îndepărtat. IPU încurajează solidaritatea cu activiști, lucrători sociali și entuziaști care vor să fie guvernați de structura și normele democrației parlamentare. Obiectivul cheie al unui parlament este să dea glas celor fără glas!


30 iunie: Ziua Mediei Sociale


30 iunie: Ziua Internațională a Parlamentarismului 30 iunie: Ziua Internațională a Parlamentarismului Reviewed by Diana Popescu on iunie 29, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.