1 august: Ziua Omului Păianjen

 Anual, pe 1 august, Ziua Omului Păianjen celebrează unul din cei mai vestiți supereroi din toate timpurile, creat de Steve Dikto și Stan Lee pentru "Marvel Comics".


Toată lumea îl iubește pe omul păianjen! Și de ce nu ar face-o? A intrat în universul cărților de benzi desenate în numărul 15 al publicație Marvel Comics "Amazing Fantasy" ("Fantezie uimitoare") din august 1962 și a avut un rol major de atunci. Povestea lui extraordinară a atras atenția cititorilor când a  portretizat un adolescent stângaci, antisocial ca un supraerou, un lucru neobișnuit pe atunci. Însă, această mișcare îndrăzneață s-a dovedit a fi una de succes pentru creatorul Stan Lee, una care a impresionat inimile unor generații de tineri care se simțeau singuri, respinși ori având dificultăți în a-și face prieteni.          

                                       

1 august: Ziua Omului Păianjen

Omul Păianjen și-a obținut propriul serial de benzi desenate, "Uimitorul Om Păianjen", în martie 1963. Personajul principal și-a crescut rapid popularitatea, a devenit o parte integrantă în universul mereu în extindere al Marvel, având de a face cu personaje înfățișate regulat ca Torța Umană, Incredibilul Hulk, și Daredevil. Personajele secundare din lumea Omului Păianjen au fost atât de interactive, cât și pitorești, încântând cititorii care le-au îndrăgit. Acestea includ J. Jonah Jameson, editorul șef contrar Omului Păianjen de la ziarul "Daily Bugle", fetele de care este atras Omul Păianjen, Gwen Stacy și Mary Watson, precum și răufăcători ca Doctor Octopus, Green Goblin și Venom.


Omul Păianjen a devenit o franciză cu o extindere foarte rapidă, faptele lui nemaiputând fi conținute într-o singură revistă lunară. Întâlnirea frecventă a Omului Păianjen cu alte personaje Marvel a dus la crearea unui serial bilunar "Marvel Team-Up" în martie 1972, care a continuat în 150 de numere.


"Peter Parker: Spectaculosul Om Păianjen" a fost cea de-a patra parte a seriei de benzi desenate ce a dus mai departe aventurile eroului. A debutat în decembrie 1976 și s-a sfârșit după 263 de numere ale revistei. Unul dintre cele mai remarcabile evenimente din această epocă a fost căsătoria lui Peter cu Mary Jane Watson. 


31 iulie: Ziua de Naștere a lui Harry Potter


Impactul Omului Păianjen în lumea benzilor desenate nu avea cum să nu fie remarcat de Hollywood. Sony Entertainment a cumpărat drepturile de autor pentru Omul Păianjen și l-a adus pe marile ecrane în mai 2002, cu filmul Spider Man. Cu Toby Maguire interpretându-l pe misteriosul erou din vecinătate, acest film a pavat calea pentru Marvel Cinematic Universe și genul cinematografic al supereroului. "Spider Man 2" a fost lansat în 2004 și a depășit recordurile de box-office, urmat de "Spider Man 3" în 2007, care a încheiat trilogia regizorului Sam Raimi. Franciza a fost repornită după cinci ani, cu filmul "Uimitorul Om Păianjen" în 2012, avându-l pe Andrew Garfield în rolul principal. 


Apoi, Omul Păianjen și-a făcut debutul în Marvel Cinematic Universe în al treilea act din filmul "Căpitanul America: Război civil" (2016). Ultimele filme Marvel înfățișându-l pe Omul Păianjen sunt superproducțiile mondiale "Răzbunătorii: Războiul infinitului" (2018) și "Omul păianjen: Departe de casă" (2019). 


1 august: Ziua WWW / World Wide Web


1 august: Ziua Omului Păianjen 1 august: Ziua Omului Păianjen Reviewed by Diana Popescu on iulie 31, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.