11 iulie: Ziua Mondială de Conștientizare a Benzodiazepinei

 Ziua Mondială de Conștientizare a Benzodiazepinei, marcată an de an pe 11 iulie, are obiectivul de a educa oamenii despre pericolele folosirii pe termen lung de benzodiazepine. Prescrise pentru afecțiuni ale sănătății mentale precum anxietatea, insomnia și convulsii, acestea sunt medicamente psihoactive. Deși par inofensive, se aunge ușor la supradoze ale lor când sunt folosite împreună cu alte medicamente sau alcool. Îngrijorarea principală legată de benzodiazepine este dependența fizică severă ivită din cauza unor prescrieri prelungite ale lor.


Cum spuneam, în pofida unor efecte benefice, benzodiazepinele au și efecte negative când sunt utilizate mai mult de 2-4 săptămâni ori odată cu alcoolul sau alte medicații.                  


11 iulie: Ziua Mondială de Conștientizare a Benzodiazepinei

Folosirea îndelungată de benzodiazepine poate provoca anxietate și agitație, înrăutațind simptomele unor boli în loc să le diminueze. După un tratament de peste patru săptămâni pot duce la simptome mai grave precum depresia și ideea de sinucidere la persoane care au un trecut deja încărcat de astfel de probleme de sănătate mentală. 


10 iulie: Ziua Globală a Independenței Energetice


Totodată, benzodiazepinele, luate pe termen îndelungat, chiar în doze mici, rezultă în dependență. De obicei, oameni obișnuiți devin fără să-și dea seama dependenți  de benzodiazepine după prescrierea lor pe o perioadă lungă. 


Ziua Mondială de Conștientizare a Benzodiazepinei a fost inițiată de activiști care au supraviețuit unor efecte negative asociate cu acest tip de medicament. De asemeni, ziua încurajează cadrele medicale să urmeze principii de bază la prescrierea de benzodiazepine, pentru a se asigura că pacienții cunosc efectele secundare și pericolele utilizării pe termen lung. 


11 iulie: Ziua Internațională a Uleiurilor Esențiale


11 iulie: Ziua Mondială de Conștientizare a Benzodiazepinei 11 iulie: Ziua Mondială de Conștientizare a Benzodiazepinei Reviewed by Diana Popescu on iulie 10, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.