19 iulie 2023: Ziua Du-ți Poetul din Tine la Serviciu

 În Ziua Du-ți Poetul din Tine la Serviciu, marcată an de an în a treia miercuri din iulie, iubitorii de poezie sunt încurajați să-și dinamizeze viața zilnică prin intermediul acesteia. Dacă în 2023 pică pe 19 iulie, în următorii ani se desfășoară astfel: 2024 - 17 iulie, 2025 - 16 iulie, 2026 - 15 iulie. 


Ziua Du-ți Poetul din Tine la Serviciu celebrează poezia și îi inspiră pe oameni să poarte în minte și suflet versurile poeților preferați întreaga zi.         

                  

19 iulie 2023: Ziua Du-ți Poetul din Tine la Serviciu

Încă de la inițierea sa, ziua a fost sărbătorită pe larg în media socială și offline. Microsoft Lumia, parlamentul scoțian, Subway, NASA, Playstation, Cisco și Smithsonian sunt numai câteva locații care găzduiesc celebrările. 


Pezia a început ca o artă orală, și apoi scrisă. Istoricii cred că cea mai timpurie poezie a fost probabil recitată sau cântată. Poemele aveau rolul de a înregistra istoria, genealogia și legea oral. Cele dintâi poeme datează de peste 5.000 de ani în urmă, în Mesopotamia. Ele constau din cuneiforme scrise pe tablete din lut și relatau despre cum regii antici își guvernau popoarele. Poezia este strâns corelată cu tradițiile muzicale, fiind la debut în formă de imnuri și cântări. Poemele au reprezentat o parte vitală a ceremoniilor religioase și riturilor trecerii, precum căsătoriile și înmormântările. 


18 iulie: Ziua Familiei Perfecte


Repere din istoria Zilei Du-ți Poetul din Tine la Serviciu


- 2100-1200 î.Hr.:Cel mai vechi poem cunoscut, "Epopeea lui Ghilgalmeș", este creat în Mesopotamia.


- Anii 400 d.Hr.: Se așteaptă ca nobilii să scrie poezie ca o parte a educației lor. 


- Mijlocul secolului al XVII-lea: Poeții își reînnoiesc interesul pentru lumea antică, în special Grecia și Roma din antichitate, și se referă la subiecte mitologice din acestea. 


- Mjlocul anilor 1800: Primii poeți moderniști pun bazele unei desprinderi revoluționare de tradițiile consacrate ale poeziei. 


19 iulie: Ziua Internațională a Aparatului Dentar


19 iulie 2023: Ziua Du-ți Poetul din Tine la Serviciu 19 iulie 2023: Ziua Du-ți Poetul din Tine la Serviciu Reviewed by Diana Popescu on iulie 18, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.