2 iulie: Ziua Mondială a Jurnaliștilor Sportivi

 Ziua Mondială a Jurnaliștilor Sportivi, numită și Ziua Internațională a Jurnaliștilor Sportivi,  marcată an de an pe 2 iulie, a fost creată în 1994 de Asociația Internațională a Presei Sportive pentru a celebra a șaptezecea sa aniversare. 


Jurnalismul sportiv s-a dezvoltat în decursul anilor 1800, fiind, pe atunci, centrat numai pe sporturi elitiste precum cursele de cai și boxul, și focalizat mai ales pe descrierea contextului social, monden, al evenimentelor sportive.                                      


2 iulie: Ziua Mondială a Jurnaliștilor Sportivi

În anii 1920 profesia de jurnalist sportiv a început să prindă formă pe măsură ce ziarele au dedicat tot mai mult timp și spațiu competițiilor sportive.


1 iulie: Ziua Internațională a Aripilor de Pui


Asociația Internațională a Jurnalismului Sportiv (AIPS) a fost întemeiată în 1924, la Paris, ca L'Association Internaționale de la Presse Sportive. În prezent își are sediul în capitala olimpică Lausanne, Elveția. AIPS este o organizație independentă cu 160 de membri asociați, primind fonduri de la aceștia și de la alte organizații și federații internaționale. 


Potrivit website-ului sau, AIPS are țelul de a "îmbunătăți colaborarea dintre asociațile sale membre în apărarea sportului și interesului profesional al membrilor, pentru a întări prietenia, solidaritatea și interesele comune ale jurnaliștilor sportivi din toate națiunile, și asigura cele mai bune condiții de lucru pentru membrii săi". 


2 iulie 2022: Ziua Internațională a Cooperativelor


2 iulie: Ziua Mondială a Jurnaliștilor Sportivi 2 iulie: Ziua Mondială a Jurnaliștilor Sportivi Reviewed by Diana Popescu on iulie 01, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.