5 iulie: Ziua Creionului Mecanic

An de an, Ziua Creionului Mecanic celebrează acest obiect cu atât de multe utilizări în școli și locuri de muncă. Chiar dacă lumea de azi preferă forme digitale de comunicare, creioanele ne fac în continuare scrisul și desenul mai ușor, adăugându-le și o notă personală. 


Ziua Creionului Mecanic onorează acesta invenție micuță și încurajează cât mai muți oameni să dedice practicii aproape pierdute a folosirii acesteia.            

                            

5 iulie: Ziua Creionului Mecanic

Primele creioane au fost create la debutul secolului al XVI-lea, în perioada când, în Europa, au fost descoperite mine de grafit. Cel dintâi prototip al creionului a fost poate cel al lui Conrad Gesner în 1565, naturalist și bibliograf elvețian. Creioanele timpurii constau din bețe din grafit înfășurate în ață. Mai târziu, acestea au fost introduse în tuburi din lemn astfel încât să poată fi ascuțite.


4 iulie: Ziua Invizibilității


Primul creion mecanic a fost dezvoltat în 1822 de Sampson Mordan și John Isaac Hawkins din Marea Britanie. Acest tip de creion avea instrumente de mișcare a minei sale, așa că acesta nu mai trebuia să fie ascuțit manual. După această invenție, multe companii au început producerea în masă de creioane mecanice. 


5 iulie: Ziua Dependenților de Muncă


5 iulie: Ziua Creionului Mecanic 5 iulie: Ziua Creionului Mecanic Reviewed by Diana Popescu on iulie 04, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.