2 august: Ziua CAD

 An de an, cu prilejul Zilei CAD din 2 august, se celebrează tot ce ține de designul sprijinit de calculator. CAD (Computer Aided Design) a făcut posibilă proiectarea mai versatilă, mai exactă și mai ușoară, decât cea din desenarea, acum învechită, pe planșe, pe hârtie, utilizând instrumente cu peniță sau chiar de gen Rotring. Procesul CAD a facilitat apariția unor mai puține erori grație software-ului său. 


Dezvoltarea infrastructurală și tehnologică necesită întru totul planificare. Indiferent cum este nevoie de dezvoltare, pentru o schimbare mică sau o mare inovație, se impune crearea unui plan de lucru. Trebuie, mai întâi, să ne vizualizăm statutul curent, obiectivele, ce vrem să se petreacă, ce avem ori nu, și, în cele din urmă, să întocmim un plan de acțiune. Dar, în fine, odată ce avem în minte un plan de acțiune, avem încă nevoie să împărtășim planul acesta altora. La urma urmei, nu putem face aproape orice lucru de unii singuri.     

                            

2 august: Ziua CAD

La începutul civilizației, strămoșii noștri au schimbat topografia planetei bazându-se pe necesitățile lor. Pe atunci, lucrurile erau relativ simple. Ei nu aveau de făcut decât să taie niște copaci, să mute niște pietre, să sape și să construiască clădiri simple din materiale naturale. Însă, de-a lungul timpului, nevoile noastre s-au schimbat, iar schimbările pe care trebuiae să le facem în prezent sunt mai mult decât complexe. Ne putem planifică orice în minți, dar nu este întotodeauna posibil să executăm astfel de planuri fără a le vizualiza în amănunțime. Această necesitate a condus la dezvoltarea proiectării, desingn-ului. Designe-ul este o parte integrantă a fiecărei inovații . Ne permite să ne coordonăm ideile și cerințele eficient într-o echipă si să ne sistematizăm planurile. 


1 august: Ziua Omului Păianjen


Proiectarea computerizată cunoscută drept CAD s-a născut din necesitatea de a scăpa de sarcina tot mai obositoare și mai dificilă de a executa manual orice desen de proiectare. CAD a simplificat și automatizat întregul proces și a făcut mai ușor de editat, stocat și accesat proiectarea. CAD a devenit treptat popular după ce Dr. Patrick J. Hanratty a creat Pronto, primul sistem de preprogramare grafic controlat comercial. 


ADAM a fost cel dintâi sistem integrat, interactiv, disponibil comercial de design, desenare și manufacturare. 


AutoCad este unul din cele mai vechi și mai utilizate software-uri CAD.


Pro/E este cel mai popular instrument CAD pentru designerii de la NASA. 


2 august: Ziua lui Frederik Bartholdi, Creatorul Statuii Libertății


2 august: Ziua CAD 2 august: Ziua CAD Reviewed by Diana Popescu on august 01, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.