11 octombrie: Ziua Asistenței Medicale de Urgență

 Ziua Asistentei / Asistentului Medical de Urgență este celebrată în a doua miercuri a lui octombrie în fiecare an. Dacă în 2023 are loc pe 11 octombrie, în anii următori se desfășoară astfel: 2024 - 9 octombrie, 2025 - 8 octombrie, 2026 - 14 octombrie.


Asistenta / asistentul medical(ă) ca profesie necesită o mare compasiune și experiență, iar asistentele medicale lucrând în arii ale spitalelor de urgență au de a face cu numeroase diferite probleme în decursul orelor de muncă.


Ziua Asistentei/Asistentului Medical de Urgență a început în 1989, fiind înființată de Emergency Nurses Association, și fiind parte a Săptămânii Asistenței Medicale de Urgență. Ziua recunoaște dedicarea și muncă extraordinară a asistenților profesioniști din întreaga lume.             

     

11 octombrie: Ziua Asistenței Medicale de Urgență

În 2001, Asociația Asistentei/Asistentului de Urgență a pornit să sărbătorească o săptămână dedicată acestei profesiuni. Acest lucru i-a permis asociației să evidențieze contribuțiile de excepție ale unor astfel de lucrători. Saloanele de urgență se ocupă de tot felul de cazuri, de la reacții alergice la accidente. Asistentele lucrează rapid pentru a se asigura că nevoile pacienților sunt îndeplinite și că îngrijirea lor este priotirizată. Încep prin a stabiliza pacienții și, după acest lucru este făcut, să diagnostigheze problema și să se ocupe de refacerea sănătății bolnavilor. Desigur, este un job traumatizant, având de a face cu pacienți ale căror vieți sunt la limită.


Asociația Asistentelor/ Asistenților de Urgență a fost fondată în 1970. Este cea dintâi asociație de asistență medicală profesională dedicată conducerii, inovării, cercetării, educației și promovării unei mai bune asistențe de urgență. În prezent, asociația cuprinde mai mulți de 44.000 de membri din toată lumea. 


10 octombrie: Ziua Mondială a Incluziunii


Lucruri interesante despre asistența de urgență


- Prima școală cunoscută de asistență de urgență a fost inițiată în India, în anul 250 î.Hr.


- Florence Nightingale a introdus practici de salubrizare pentru asistența de urgență și a creat cea mai vestită banca de date pentru asistență de urgență.


- Asistentele merg circa 6-8 kilometri într-o tură de noapte de 12 ore.


- Printre oamenii vestiți implicați în asistența de urgență a fost poetul Walt Whitman. 


11 octombrie: Ziua Înfruntă-ți Temerile


11 octombrie: Ziua Asistenței Medicale de Urgență 11 octombrie: Ziua Asistenței Medicale de Urgență Reviewed by Diana Popescu on octombrie 10, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.